Туберкульоз та безпліддя : бджолярі розповіли, що можуть лікувати бджоли

Спілка бджолярів Лозівщини запросила у гості спеціаліста міжнародного рівня та автора книг про бджільництво, щоб поговорити про ліки з вулика – апітерапію. Тетяна Чухрай лікує себе та родину продуктами бджільництва, а ще практикує сон на вуликах.

Для бджолярів тема апітерапії завжди цікава, розповів голова Лозівської спілки Андрій Боровик. Пасічник завірив, лікування продуктами бджільництва може зацікавити абсолютно кожного, бо рецепти препаратів з вулика перевірені роками та корисні. Андрій Боровик зазначив, на Лозівщині чи не кожен пасічник по-троху займається апітерапією.
Вже багато років замість аптеки обирає вулик пасічник з Орільки Володимир Чернявський. Чоловік розповів, на жаль, замало людей знає про користь усього, що пов’язано з бджолами. Більшість вважає, що з пасіки можна взяти лише мед та прополіс, але корисне у вулику абсолютно усе – починаючи від пилку і закінчуючи мертвими комахами. Користь приносить навіть шкідник – воскова моль, і її бджолярі навчились використовувати як ліки.