Як ефективно запланувати справи на майбутнє?

Як вдало втілити усе задумане у новому році? Як почати реалізовувати свої мрії у життя? Про секрети ефективного планування розповість психолог Ірина Хрисанфова.

Щоб планувати справи на майбутній рік, треба спочатку підбити підсумки попереднього року, впевнена Ірина Хрисанфова. Ще краще було б порівняти, що саме вдалося з того, що було у планах минулого року. Підводячи підсумки, важливо подякувати за все гарне, що сталося у минулому році, варто подякувати і людям, які роблять вас щасливими, зазначила психолог.

Будувати занадто далеких планів не варто, бо часто вони не збуваються. До мрії краще йти поступово, для цього треба скласти план і покроково його реалізувати.

Треба також розібратися, це справжня жага, чи просто бажання, яке людина не збирається втілювати у життя, зазначила Ірина Хрисанфова. Вона пояснила, справжня мрія має надихати та мотивувати.

Психолог рекомендує також не боятися залучати людей, які можуть допомогти втілити задумане у життя. Варто  і самим долучатися до реалізації мрій своїх близьких.

Головне не боятися мріяти, бо мрії стають планами, а плани стають реальністю.

Розширений матеріал про ефетивне планування можна переглянути за посиланням.