У Лозовій поменшало випадків захворювання на грип та ГРЗ

У Лозовій хворих на грип та гострі респіраторні захворювання поменшало, але ситуація може змінитися. Про це повідомили міські лікарі.

В Україні прогнозували 4 види грипу – Брізбен, Мічиган, Каліфорнію та Гонконг.  Конкретний вид, що заражає лозівчан виділити неможливо, поділилися лікарі. Значно збільшувалась кількість хворих у місті  протягом листопада та грудня. Хворіли здебільшого діти.

Один з основних перших симптомів хвороби – різке, сильне підвищення температури тіла до 40 градусів, інколи і вище. Її важко збивати. Медики радять не займатися самолікуванням – вчасно звертатися до лікаря. Під час хвороби пити багато рідини, найкраще – воду з лимоном. Не лікуватися алкоголем  та бажано не пити під час грипу аспірин. Він може викликати кровотечу.

Лікарі наголосили, зараз краще відмовитись від походів на концерти та максимально уникати місць масового скупчення людей.

Одним з найефективніших профілактичних засобів від грипу та гострих респіраторних захворювань залишається вакцинація. Протягом останніх років кількість лозівчан, які прививаються від грипу збільшилася, кажуть ескулапи. Усіх, хто відчув перші симптоми хвороби  лікарі попросили залишатися вдома, аби не заражати інших та одягати маску, під час прийому у лікаря.