Лозівчани отримуватимуть субсидію грошима

Відтепер допомогу від держави на сплату комунальних послуг монетизуватимуть. Про це повідомила начальник управління праці та соцзахисту населення Вікторія Кіпкало.

У грудні Кабмін затвердив нововведення –  субсидію українці отримуватимуть грошима. Однак на руки людям кошти не видаватимуть. Кожному отримувачу допомоги в«Ощадбанку» відкриють спеціальний рахунок, гроші з нього перераховуватимуть комунальним підприємствам. Про те, скільки залишиться сплатити за компослуги, банк сповіщатиме людей у смс-повідомленнях.

Субсидію нараховуватимуть єдиною сумою на усі комунальні платежі. Розрахунок з підприємствами проводитимуть за чітким порядком – максимальну суму субсидії першими отримуватимуть тепловики.

Монетизацію проводитимуть у 3 етапи. Першими, у січні, до управління праці мають звернутися ті, хто вперше оформлює субсидію, ті, у кого змінився склад сім’ї чи люди, у яких вдома пічне опалення. Тим, хто вже отримує  допомогу від держави,до управління потрібно буде прийти після закінчення опалювального періоду.

Для тих, хто зможе зекономити певну суму субсидії, залишок віддадуть на руки – також через «Ощадбанк», розповіла Вікторія Кіпкало.

Зараз субсидію у Лозовій отримують понад 13 тисяч сімей. Комунальники радять усім звертатися за отриманням допомоги.Найближчим часом субсидію після комісії можуть отримати ще 3 тисячі лозівських родин.