Люстри – традиційний вибір для освітлення домашніх інтер’єрів

Створити затишний та водночас стильний сучасний інтер’єр – мрія кожного власника житла. Допомогти у формуванні комфортної для спілкування атмосфери під силу добре підібраним світильникам. Саме освітлення допомагає приховати недоліки приміщення, вигідно підкреслити ті чи інші декоративні елементи, акцентувати увагу на певні деталі.

Обираючи світильники для організації освітлення варто враховувати багато факторів, починаючи з особливостей приміщення та стилю, в якому воно оформлено, закінчуючи власними побажаннями до функціональності освітлювальної техніки.

Найпростіший та водночас найчарівніший вид світильників – це люстри (https://e27.com.ua/ua/chandeliers). Історія цих освітлювальних пристроїв налічує декілька століть, але незважаючи на це вони і нині користуються чималим попитом і на те є багато причин.

По-перше, за допомогою люстри можна не тільки організувати освітлення, але й чудово доповнити інтер’єр. Для цього варто зупинитися на чарівних моделях з незвичайними декоративними деталями. До таких відносять кришталеві підвіси, тканинну бахрому, різноманітні візерунки тощо. Вибір залежить від стилю, в якому виконана люстра та дизайнерської задумки.

Окрім того, обираючи люстру варто враховувати площу приміщення, яку їй доведеться освітлювати. Для невеликих кімнат цілком достатньо компактних моделей з одним чи двома джерелами світла. Якщо ж йдеться про великі кімнати, тоді слід звернути увагу на люстри з трьома та більше плафонами.

Ще одна важлива деталь, на яку слід звернути увагу обираючи люстру – джерело освітлення. Сьогодні великою популярністю користуються варіанти з вже вмонтованими світлодіодними модулями. Такі люстри не лише вражають оригінальністю форм, а ще й допомагають чимало зєкономити. Так, лед-модулі відзначаються мінімальним споживанням елекроенергії,можливістю обрати ту чи іншу колірну температуру, зручністю у користуванні, адже такі світильники не потребують регулярної заміни джерел світла.

Смарт-люстри та їх переваги

Окремої уваги заслуговують сучасні смарт-люстри, які відзначаються не лише чарівним дизайном, мінімальним споживанням електроенергій, а й зручністю користування. Так, керувати роботою таких світильників можна за допомогою пульта дистанційного керування або смартфону. Моделі мають декілька режимів роботи, можуть змінювати яскравість, а іноді і колір світла, що дозволяє організувати оптимальний рівень освітлення у кімнаті в залежності від ситуації та власних побажань.