Лозівські поліціянти розповіли, як не стати жертвою крадіїв

Лозівські поліцейські за півроку зареєстрували 28 грабежів та 4 розбійні напади. За інформацією старшого інспектора Лозівського відділу поліції Анастасії Василенко, часто жертв  майбутнього злочину обирають у громадських місцях чи транспорті потім відстежують та грабують.
Щоб не залишитись ошуканими поліціянти радять не вдягати багато дорогоцінних прикрас у людні місця та не привертати увагу дорогими телефонами, планшетами чи іншими гаджетами. Якщо все ж помітили надмірну увагу невідомих людей, то краще не лишатися  з ними наодинці, зазначила Анастасія Василенко. Також правоохоронці радять  не сідати у транспорт до невідомих людей чи брати їх пасажирами у свою автівку. Якщо злочинці все ж знайшли спосіб обікрасти, то поліціянти радять не панікувати, а намагатися запам’ятати якнайбільше деталей інциденту. Якщо жертва злочину зможе згадати незвичну вимову слів або окремих фраз, татуювання або інші індивідуальні деталі нападника, то шансів розкрити злочин в рази більше.
Анастасія Василенко наголосила, за статистикою, найчастіше грабежі та розбійні напади розкривають саме по гарячих слідах злочинців, але щоб це зробити потрібна допомога та уважність і самих постраждалих. Тож правоохоронці закликають лозівчан бути пильними.