Представники Української автокефальної церкви попросили будівлю в оренду

Звернення вірян обговорювали на сесії міськради 15 березня.

Лозівська релігійна організація Української автокефальної православної церкви попросила у міста в оренду будівлю колишнього БТІ. Прохання надати вірянам приміщення розглянули та затвердили на профільній комісії. Але на сесії міськголова Сергій Зеленський  запитав у головуючих комісією, як члени приймали таке рішення без представників церкви.

 «Прийняли рішення, в глаза нікого не бачили, не знаєте єсть у них юридичне право приймать цю будівлю, немає юридичного права приймать, єсть у них печатка, нема у них печатки, який статут?», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

На захист релігійної громади виступив депутат Лозівської міської ради Ігор Коломак. Він завірив, у церкви є всі необхідні документи, а представники відсутні тільки через те, що їх не запрошували.

«У них є статут, у них є усі установчі документи, які передбачені діючим законодавством.Те,що їх зараз немає, це не їхня провина, бо їх ніхто не запросив на це засідання,і на комісію їх також не запрошували. Я не вважаю їхню відсутність їхньою провиною. Це суто українська церква, яка має своїх представників у Харкові, Українська автокефальна церква», – Ігор Коломак, депутат Лозівської міської ради.

Юрист Лозівської міської ради завірила, церква зареєстрована законно, вона не має власних прибутків, тому міськрада може передати будівлю вірянам в безоплатне користування. Підтримати релігійну громаду закликав і секретар міськради Сергій Коба.

«Оскільки це релігійна громада Української православної церкви Київського патріархату, якщо ми з вами зараз приймемо незважене рішення, то це може мати певні наслідки. Ми спеціально робимо все для того у місті, щоб  булотихо і спокійно, і всі були при мирі, і ніхто ніяких храмів не захоплював. Тому, якщо релігійна громада висловила бажання, і всі про це знали, це питання обговорювали, і хоче мати будівлю, яка місту непотрібна, нехай беруть цю будівлю і роблять там свої необхідні ритуали релігійні» , – Сергій Коба, секретар Лозівської міської ради.

Попри аргументи не всі депутати проголосували не на користь вірян Української автокефальної православної церкви. Сергій Зеленський завірив, рішення розглянуть ще раз на наступній сесії, але вже запросять представників церкви, які просять приміщення.

«Ніхто не проти абсолютно цієї будівлі, но ми повинні розуміти, якщо приймаємо рішення, люди повинні бути присутні не тільки на комісіях а також і на сесіях, це на подальше», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

21 коментар

  1. Лука Пачоли

    Яка “АВТОКЕФАЛЬНА”? Яка “Київський патріархат”? Ці ж церкви уже об’єдналися в ПЦУ? Чи знову не всі?

  2. АвтоФекальна

  3. Гнать с Лозовой нужно эту сепарскую шайку во главе с Зеленским и московских попов пусть прихватят.

  4. Складывается впечатление, что в Лозовой руководство города топит только за рпц, так как с рпцешными попами целуются аки молодожены, а автокефалистам – суворе дотримання закону (вважаю, що рпцешним попам задовольнили б все і за першим проханням). Соромно за очильників міста і депутатський корпус(((

  5. КТО -НИБУДЬ ПОНИМАЕТ ЧТО ПРОПАГАНДИРУЕТ АВТОКЕФАЛЬНАЯ ЦЕРКОВЬ?

    • Автокефальная церковь ничего не пропагандирует а просто занимается служением Господу.
      В отличии от той же церкви московского патриархата которая пропагандирует за рашу и войну, а также занимается сбором денег с прихожан, в виде пожертвованй, для России

  6. Житель Лозовой

    Явно видно отношение Зеленского к Украинской автокефальной церкви. Желчью чуть весь зал не забрызгал.

    • Да он с местными попами разве что не в засос по деснам выступает поэтому не удивительно что он за них мазу топит.

    • Ему наверное «западло» тебе и врот нассать…