Гравюри кислотою і голкою: у Лозовій відкрили виставку місцевої художниці

У Лозівському краєзнавчому музеї відкрилася художня виставка викладачки вищого коледжу мистецтв Ольги Гнилицької.

Експозицію під назвою «Кольоровий світ графіки»  відкрили 1 квітня. Багато картин жінка малює у техніці офорт – різновиді гравюри на міді чи цинку.Авторка поділилася, це досить важкий стиль.

«Гравірується  метал або сухою голкою – м’який метал, або в інших манерах, таких , як  акватинта,  травлений штрих – це кислотами», – Ольга Гнилицька, авторка художньої виставки.

Любов до графіки з’явилася ще у юності  завдяки викладачам Харківського художнього училища. Пані Ольга розповіла,  у картинах зобразила усе своє життя та передала почуття до рідних.

«Сім’я, де вільні, такі благородні тварини, як коні – це є шлюб. Можна у шлюбі запрягти коней і тоді їм буде так тяжко, а можна випустити, і тоді ці коні будуть  вільними і їм буде подобатись поряд один з одним бути», – Ольга Гнилицька, авторка художньої виставки.

Привітати авторку з відкриттям виставки прийшли друзі, учні та колеги.Запевнили, деякі картини вражають – вони оригінальні та чіпляють за живе.

«У кожній роботі художника… Він не тільки тепло рук, а й тепло своєї душі вкладає. І це –  неоціненно. Якщо купити прийти роботу художника, і повісити у себе вдома, то вона буде віддавати вам тепло», –  Ольга Пластиніна, художниця, відвідувачка виставки.

Це не перша і не остання виставка, сподівається пані Ольга. Жінка запевнила, і надалі продовжить творити, але вже у інших техніках та стилях.

«Хочу поставити крапку. З офортом – так, крапку. А ось вже інші техніки, м’який матеріал… Техніку туш і перо  дуже люблю, бо вона така ніжна, кропітлива», – Ольга Гнилицька, авторка художньої виставки.

Побачити картини лозівської художниці у краєзнавчому музеї  можна буде протягом місяця. Квиток для дорослих коштує 2 гривні та 1 гривня для дітей.