На Лозівщині згоріли 17 гектарів незібраної пшениці

На Лозівщині, біля Чернігівського, вогнем на полі знищило врожай одного з сільгосппідприємств. Інцидент трапився 22 липня.

Ледь не згоріло поле з пшеницею профліцею. 23 липня поблизу Чернігівського горіла стерня. Вогонь на полі помітили водії, які їхали у напрямку з Лозової до Харкова та повідомили пожежним.

Повідомлення надійшло вчасно –  вогонь міг перекинутися на частину поля, де ще не встигли зібрати врожай, акцентував  головний пожежний Лозівщини Євген Шевченко.

Попередня причина обох пожеж – навмисний підпал стерні на сусідніх полях, де вже зібрали врожай, поділися рятувальники. Працівники сільгосппідприємства Лозівщини повідомили про підпал поліціянтам. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

«Про подію повідомив 53-річний мешканець міста Лозова. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2, статті 194, тобто – «Умисне знищення або пошкодження майна » Кримінального кодексу України. На даний час триває досудове розслідування», – Анастасія Василенко, старший інспектор Лозівського відділу поліції.

20 липня у Тихопіллі літня жінка постраждала від вогнища, яке сама ж розвела.  Вона підпалила сміття на полі зі стерньою і випадково впала у вогонь, розповів Євген Шевченко.

«Літня жінка отримала опіки верхньої частини тіла, лиця І ступеню, попередньо, на 4 % площі тіла.А опіки були пов’язані з тим, що розвела багаття, швидко вогонь почав розповсюджуватись, злякалась і почала гасити пожежу, але втратила рівновагу і впала у зону горіння», – Євген Шевченко, начальник Лозівської самостійної державної пожежно-рятувальної  частини №24.

Аби уникнути плачевних наслідків, рятувальники попросили аграріїв, мешканців приватного сектору та селян не палити сміття біля будинків, суху траву та стерню. Це не лише шкодить екології – знищує тварин та комах, а й може завдати значних збитків людям, які ще не встигли зібрати врожай.

Один коментар

  1. Да дерите всех, кто поля обрабатывает, пусть пад*лы потом в судах засохнут, доказывая, что не они свою стерню поджигали. За городом уже ни одной живой лесопосадки не осталось, все пожгли с*ки.