Лозівські підлітки навчилися екології та прибрали сміття

У Лозовій 14 та 15 вересня пройшов екологічний проект ЕСМУ, організований школяркою Тетяною Ткаченко.

Олег Сиваш – підліток з Києва, приїхав до Лозової, щоб розповісти про екологію. Разом зі своєю подругою Поліною Чесноковою створили проект ЕСМУ –  Екологічні Селища Молодої України. Вдвох підлітки їздять маленькими містам та селищами, де проводять тренінги.

«Ми розповідаємо про різні шляхи зменшення карбонового і пластикового сліду у житті людини, про роль зміни клімату у житті людини, про те, як ми власне, своїми власними руками знищуємо нашу планету, наше місто, наше село, і те, як ми своїми ж руками можемо його відбудувати і зробити його набагато кращим, чистішим», – Олег Сиваш, співзасновник організації ЕСМУ.

Допомагала організувати заняття у Лозовій школярка та юна медійниця Тетяна Ткаченко. Розповіла, активісткою стала випадково. Просто побачила анкету від киян та вирішила її заповнити.

«На данный момент наша планета очень сильно загрязнена, и пластик влияет на жизни всех абсолютно живых существ: людей, животных, ну, и конечно же, на природу  больше всего. И, от этого страдаем мы. Вообще загрязнение очень плохо влияет на нашу экологию, в особенности пластик, который, как бы, вообще не разлагается, и это является огромной проблемой сейчас», – Тетяна Ткаченко, амбассадор проекту ЕСМУ.

15 вересня хлопці та дівчата застосовували свої знання на практиці – пішли прибирати сміття до лісосмуги на 3 мікрорайоні. Зібрали близько 50 пакетів непотребу, його потім посортували та відвезли до пункту переробки.