Вчителі Лозової пригадали свої шкільні та студентські роки

Поки учні та студенти відновлюють у пам’яті пройдений матеріал, вчителі згадують, якими самі були десятки років тому.

Надія Аксініна – заступник директора у 12 школі. Будучи школяркою вона любила навчатися, тому і обрала для себе професію вчителя. Жінка і досі пам’ятає, як була першокласницею.

 «З теплотою згадую першу вчительку Олександру Василівну. Нажаль, вона була у нас тільки один рік і пішла на пенсію, але, ми дуже часто бігали до неї з школи. Збирали копейчужки, купували печиво, тортика, ну, і що сказати, збігали з уроків до неї в гості. Вона нас трішечки сварила, а потім садовила на диванчик і ми з нею спілкувалися», – Надія Аксініна заступник директора з виховної роботи ЗОШ №12.

У школі не буває нудно працювати,  кумедні ситуації часто трапляються на уроках, сказала вчитель. Учні кожного дня здатні вигадати щось нове та ніколи не припинять дивувати вчителів.

 «Задала дітям таке завдання: підготувати розповідь про плазунів, про анаконду. Ну, приходить учень, такий в мене був, Володимир, і мені розказує так гарно.  Я кажу: «Ти що не написав, ти вже на пам’ять знаєш?», він каже: «Да». І ось він розказує, розказує, розказує і тут, я відчуваю, що він мені розказує художній фільм «Анаконда», який був вчора», – Надія Аксініна заступник директора з виховної роботи ЗОШ №12.

Свої студентські роки на все життя запам’ятала викладач англійської мови філії автодорожнього коледжу Марина Долженко. Вона навчалася у Горлівському інязі, а далі в Канзаському університеті в  США. За словами викладачки, в Америці складати іспити було легше.

 «И, вот, если, например, я сдавала французский язык  и достаточно было просто экзаменаторам рассказать «Ну, вот придумайте какую-то причину, почему вы опоздали на занятие» и вот таким образом они оценили качество моих знаний, то когда я приехала в иняз поняла, что у нас есть филологический анализ текста, 30 тем, то-есть все намного серьезнее», – Марина Долженко викладач англійської мови Лозівської філії Харківського автомобільно-дорожнього коледжу.

Викладач спец-дисциплін філії коледжу Євген Шипов з дитинства любить техніку та машини, тому зараз любов до техніки прививає студентам. Він викладає три предмети, але найбільше любить навчати  правилам дорожнього руху. Євген пригадав, як на своєму третьому курсі поїхав на конференцію до Бєлгорода.

 «Выступили, все хорошо, все замечательно. Возвращаемся обратно, а у нас оказывается в эти три дня 2 экзамена было. И, соответственно, если я на 2 экзаменах не был, к третьему я уже не допускаюсь. Сначала хватался за голову: «Все, все пропало! Стипендию получать не буду», но , как оказалось, деканат нас поощрил, поддержал и выставили по тем дисциплинам, которые у нас были оценки автоматом», – Євген Шипов, – викладач спец-дисциплін Лозівської філії Харківського автомобільно-дорожнього коледжу.

Освітяни кажуть, гарно пам’ятають свої дитячі та юнацькі роки, пустощі , тому добре розуміють нинішніх хлопців та дівчат і з розумінням ставляться до вибриків своїх учнів.