Борщ, здоба та ярмарок: У Лозовій відсвяткували День захисника України

Покрову відзначали 12 жовтня на площі біля Палацу культури. Містян пригощали українськими стравами, розважали танцями і піснями.

Вироби з бісеру,  плетені кошики та саморобні ляльки – все це можна було побачити на ярмарку біля Палацу культури. Майстри Лозівщини демонстрували та продавали свої поробки містянам та гостям з району.

Школи Лозівської тергромади також приєдналися до свята. Вони продавали випічку.  Представники Садовського ліцею приготували торти, булочки, пиріжки, що випікали учні та дорослі. А ось  у четвертому ліцеї вироби пекли  професійні кухарі.

Старостинські округи позмагалися у конкурсі «Український борщ на Покрову» –  презентували свої страви. До борщу подавали пампушки з часником, вареники, драники. Виконуюча обов’язки старости Шатівського старостинського кругу Оксана Безверхня поділилася, готували борщ за особливим рецептом.

 «Готував борщ чоловік нашої громади, то ж я думаю, що це буде фішка. Ми куштуємо його кожного разу, бо він славиться у нас вже далеко за межами нашого округу.У нас проходять різні заходи, де заказують борщ, тобто його смак уже всі знають. Він дуже смачний», –  Оксана Безверхня, виконуюча обов’язки старости Шатівського старостинського округу.

У змаганні борщів переміг Катеринівський старостинський округ, друге місце посів Яковлівський, третє –  Царедарівський старостинський округ.  Переможцям вручили казанки.

Вітали усіх лозівчан з Покровою керівники міста та району.