Лозівчани відстоюють право далі працювати на території авторинку

Лозівським підприємцям та активістам 28 лютого представили проект будівництва нової дороги, що за Генпланом має проходити через територію авторинку.

Занепокоєних ситуацією подальшої долі торгового майданчика на вулиці Привокзальна запросили до міськради.

Головний архітектор міста Інна Кошляк  розповіла, Генплан міста затвердили у 2016 році, і за законом, вносити зміни до нього можна тільки раз на 5 років. 4 роки тому керівники ринку хотіли внести свої зміни, однак їх відхилили.  Спеціаліст запропонувала підприємцям три варіанти, де вони зможуть працювати далі. Перший – вкласти гроші у розбудову території поруч з майбутньою дорогою. Встановити там торгові павільйони і збудувати дві автостоянки, які вже є в плані. Другий варіант – купити кілька будівель навпроти вулиці Привокзальної (ближче до залізниці) і там відкрити власні магазини. Третій варіант, що пропонує місто – перейти на комунальний ринок на пільгових умовах.

Міський голова запевнив, якщо бізнесовці погодяться інвестувати гроші у реалізацію проекту будівництва нових тимчасових споруд на Привокзальній, він наполягатиме на тому, аби депутати дали підприємцям землю в оренду на максимальний термін – до 50 років.

Підприємці розповіли, запропоновані варіанти їх не влаштовують. Акцентували, вони прийшли на зустріч, як мешканці Лозівської громади, тому хочуть, аби їхні права не порушували і дозволяли працювати у гідних умовах. Після офіційної зустрічі з керівниками міста вони провели збори громадян.

Вирішили, звертатимуться до міської влади, би разом все ж знайти можливість внести зміни до детального плану центру міста. Хочуть також обрати ініціативну групу, що співпрацюватиме з представниками влади.

Бізнесовці запевнили, мають право працювати на нинішній території авторинку до грудня цього року. Адже господарський суд зобов’язав міську раду подовжити термін оренди землі до кінця 2020.