Лозівську школу №3 встигли підготувати до навчального року +vd

У серпні під час перебудови даху злива залила будівлю. Але 1 вересня школа змогла прийняти усіх своїх учнів.

Цьогорічне свято першого дзвоника у третій школі — особливе. Серед навчальних закладів цей став першим, який отримав нову покрівлю за рахунок державного і місцевого бюджетів. 12 серпня радість підмокла: у розпал ремонту, коли старий дах вже не захищав, а нового ще було, школу ледь не наскрізь залила злива.

Проте до вересня дах вже майже докрили, а постраждалі класи просушили. “На жаль, небесна канцелярія внесла свої корективи. Але, не зважаючи ні на що, батьки, вчителі, працівники нашого закладу і не тільки нашого закладу, змогли зробити все, щоби у стінах нашої школи пролунав перший дзвоник”, – сказав на святі директор Володимир Барановський.

Привітати учнів прийшли кілька високопосадовців. Міський голова Сергій Степанов вручив кільком учням трудові книжки. Влітку ці підлітки працювали у трудовому таборі —  прибирали вулиці міста. Присутній на святі начальник Головного управління молоді, спорту і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Перепелиця здивувався: говорить, у Харкові такого ще не практикують.

Після лінійки школярі відправляються на перший урок. Батьки залишаються чекати і обговорювати майбутній ремонт постраждалих від зливи класів. Він лягає на їхні гаманці. За словами батьків, вони самі визначають обсяги і кошториси ремонтів.

Емоції дорослих з приводу того, що сталося зі школою у серпні, різні. Але до збору коштів тата й мами, за власним зізнанням, поставилися з розумінням. “Я думаю, такий дах – він не один рік простоїть, і більше не буде заливати класи. Сподіваюся, ми останні, хто вкладає стільки грошей в ремонт школи”, – поділився один з батьків на ім’я В’ячеслав.

Поки триває урок, міський голова разом з директором школи у спортзалі першими випробовують подаровані обладміністрацією м’ячі. А після директор показує гостям, який обсяг робіт ще належить провести. Він отримав завірення, що влада сприятиме школі у проведенні робіт.

Валерія Гецко

 

{youtube}PSxDOHKZZHo{/youtube}