Органами державної реєстрації актів цивільного стану Харківської області за перше півріччя 2019 року зареєстровано 6307 шлюбів

Органами державної реєстрації актів цивільного стану Харківської області за перше півріччя 2019 року зареєстровано 6307 шлюбів. Безпосередньо Лозівським міськрайонним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Харківській області зареєстровано 135 шлюбів.
Як зазначила очільниця Харківської юстиції Тетяна Єгорова-Луценко, зареєструвати шлюб можна скориставшись сервісом від Мін’юсту «Шлюб за добу», перевагою якого є те, що ця процедура надає можливість закоханим парам вільно розпоряджатися своїм часом та не залежати від строків, які зазвичай відводяться у відділах державної реєстрації актів цивільного стану. Даною послугою на Харківщині вже скористалися 652 пари.
Сервіс – «Шлюб за добу» покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:
1. Звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу, відомості про якого розміщені на сайті Головного територіального управління юстиції у Харківській області.
2. Обрати дату та час для проведення державної реєстрації.
3. Укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.
4. Завітати на власне весілля.
Внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснюється не пізніше наступного робочого дня після проведення реєстрації шлюбу.
Кохайтеся, а про документи подбає Мін’юст!