Україна+ Урбанізм

 

Цікава історія про інклюзивні дитячі майданчики та один день із життя незрячого чоловіка, який добирається на роботу громадським транспортом. Як люди долають «перешкоди» на своєму шляху у лонгріді «Гра не для всіх» проекту Україна+ за підтримки «Інтерньюз Україна»


Є такий вислів: «Хрущ овоб’єднав туалет і ванну і назвав це квартирою». Багатьом жартам про «хрущовки» вже більше пів століття, але вони й досі актуальні. У таких квартирах і далі живуть люди, хоча змінилося вже кілька поколінь. Звичайно, про якість такого житла і його комфорт можна сперечатися довго, але квартали та інфраструктура, створені ще за радянських часів, у період ущільнення міст здаються дуже особливими. Здебільшого такі мікрорайони просторі та дуже зелені, тут є поруч садки та школи, магазини та поліклініки, але час не стоїть на місці… Тож очевидні як переваги, так і недоліки такого житла. Більше у Лонгріді.


 

Зародження міста схоже на зародження людського життя. Спершу з’являється маленька, ледь помітна цятка однієї будівлі, пізніше довкола неї обростають «м’язи» інших будинків, а потім поселення збільшується і росте. Процес народження міста і його розвиток можна спостерігати й нині. Нам важко уявити, як воно виглядтиме згодом, але ми є безпосередніми учасниками появи деяких із них. А ось старовинні міста, у яких ми живемо, виникли дуже давно. Кожне з них має свою історію, харизму і характер. Але, попри все, навіть старі міста продовжують розвиватися. Цей процес дехто в Україні називає містобудуванням, інша, більш прогресивна частина фахівців його іменує модним терміном «урбанізм». Більше про сучасний урбанізм – далі у лонгріді.


Яскраві приклади жителів будинків, які самостійно облаштували свої двори. Як це їм вдалося та як зараз проводять своє дозвілля молодші та старші мешканці у відео, підготованому в рамках проекту «Україна+» за підтримки Інтерньюз Україна. 


Що таке лісова школа? Як вона працює? Що треба для того, щоб її організувати? Історія батьків, які влаштували для дітей таку школу – у відео підготованому в рамках проекту «Україна+» за підтримки Інтерньюз Україна.