Найпопулярніші види італійської піци

М’яка, тонка та хрустка, класична або витончена… Піца в Італії – це справжній символ цієї країни у всьому світі. Італійці їдять піцу щодня: після занять спортом або перегляду матчу з друзями, святкуючи день народження чи просто вечеряючи. Тож вона стала важливою частиною життя в Італії. В Україні її теж полюбляють, тому зараз доступна доставка піци у Вінниці цілодобово.

Якщо ви вирішили провести вихідні в Італії чи думаєте про переїзд, вам слід знати традиційні начинки для піци з усіх найпопулярніших видів цієї страви. Та для того, щоб скуштувати її за традиційним рецептом, не обов’язково їхати за кордон. У нас є безконтактна доставка піци, тож можна безпечно отримати її прямо біля свого будинку.

Яку піцу полюбляють італійці?

  • Маргарита

Вона просто королева столу. Будь це простий варіант із моцарелою fiordilatte або моцарела де буфала. «Маргарита» – безсумнівно, улюблена піца італійців і навіть багатьох українців. Можна замовити її тут: https://lapiec-pizza.vn.ua. Окрім сиру, до неї входять томати, олія та базилік.

  • Прошутто е фунгі

Це піца з шинками та грибами, яка має багато начинки. Зазвичай вона доступна у двох різних варіантах: із вареною чи сирою шинкою, яку після запікання кладуть поверх піци.

  • Маринара

Секрет у простоті цієї піци. Варто замовити її, адже це прекрасний спосіб перевірити тісто та якість інгредієнтів піцерії, в якій ви перебуваєте. Мають бути помідор, часник, орегано та олія (іноді навіть базилік). Ви коли-небудь замислювалися, чому в інгредієнтах немає нічого подібного до моря, коли ви замовляєте піцу з такою назвою? Її походження доволі дивне: просто її інгредієнти легко зберігати – і їх використовували моряки в далеких подорожах.

  • Чотири сезони

Ще одна улюблена піца італійців – це, безперечно, Quattro Stagioni, що означає “Чотири пори року”. Це поєднання сильних ароматів із моцарелою та помідором. На цій страві можна знайти варену шинку, гриби, артишоки та чорні оливки. У деяких випадках додають анчоуси чи інші спеціальні продукти. Розташування інгредієнтів на цьому типі піци є найважливішим моментом: кожен повинен бути розміщений у своїй чверті.

  • Капричоза

Піца Capricciosa дуже схожа на «Чотири сезони». Інгредієнти майже однакові, за винятком того, що у першої, як правило, немає оливок, і всі інгредієнти змішуються з томатним соусом і моцарелою, створюючи смачне поєднання ароматів.

  • Чотири сири

Ви повинні бути справжнім любителем сиру, щоб цінувати цю вершкову, смачну та привабливу білу піцу, назва якої чудово характеризує її склад. Інгредієнти й тип сиру, що використовується, можуть змінюватися залежно від піцерії: проволоне, пармезан, моцарела, горгонзола тощо. Незалежно від того, які сири будуть у складі цієї страви, вона має вам сподобатись.

  • Ортолана/Вегетаріана

Піца – чудовий вибір навіть тоді, коли ви на дієті. Цей вид ідеально підходить для тих, хто хоче з’їсти що-небудь смачненьке, стежачи за шириною талії. Крім моцарели та помідорів, страва має такі інгредієнти як перець, баклажани та кабачки, нарізані соломкою чи тонкими скибочками (чи будь-яка інша суміш із запечених або свіжих овочів).

  • Діавола

Це відмінна піца для тих, хто любить яскраві смаки аромати, оскільки головний її інгредієнт – гостра салямі. Страва може бути більш відома під іншою назвою «Пеппероні».

Сподіваємося, тепер вам буде легше визначитися з тим, яку піцу замовити.