Юлія Світлична рекомендувала силовикам зосередитися на питаннях екології, безпеки та погашення боргів із зарплати

18 липня голова ХОДА взяла участь у розширеному засіданні колегії прокуратури Харківської області.

Під час заходу розглянули стан роботи із запобігання злочинності в Харківській області у першому півріччі 2018 року. Підбиваючи підсумки колегії, керівник області позначила кілька питань, які потребують пильної уваги правоохоронців.

«Перше – це погашення заборгованості із заробітної плати. Кожна людина має право отримувати зарплату за ту роботу, яку виконала. І в цьому питанні я прошу скоординувати роботу правоохоронних органів та органів державної влади, які на це мають повноваження, – незважаючи на підпорядкованість або форму власності підприємств: чи то приватні, чи державні, або комунальні установи», – наголосила Юлія Світлична.

Ще одним питанням, до якого привернула увагу правоохоронців керівник області, став стан справ у сфері екології та захисту навколишнього середовища.

«Виникає дуже багато питань щодо порушення законодавства в екологічній сфері. Явно – це недопрацювання екологічної інспекції. Наголошую на тому, що з боку правоохоронних органів та органів державної служби повинні бути використані всі важелі та можливості для того, щоб убезпечити область від порушень у екологічній сфері», – підкреслила Юлія Світлична.

Вона також акцентувала увагу силовиків на необхідності координувати зусилля в питаннях гарантування безпеки, протидії тероризму та забезпечення громадського порядку в регіоні.

«Безпека на території області – це найголовніше питання розвитку. Зараз сезон відпусток. Люди відпочивають, а правоохоронні органи повинні працювати, щоб забезпечувати безпечне дозвілля людей, – сказала голова ХОДА. – Необхідний чіткий контроль за безпекою в дитячих таборах. Цьому питанню було присвячено окрему нараду в обласній державній адміністрації. Повна відповідальність за протипожежну безпеку лежить на Головному управлінні ДСНС у Харківській області, а за продуктову безпеку – на Держпродспоживслужбі. Прошу правоохоронні органи забезпечити зі свого боку дієвий контроль дотримання безпеки. Від вашої координації дій залежить спільний результат».

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко відзначив, що наразі правоохоронні органи регіону виконують узгоджені заходи у рамках трьох обласних програм: забезпечення публічної безпеки та порядку й протидії злочинності, терористичній діяльності, убезпечення дорожнього руху на території Харківської області.

«У результаті наших спільних зусиль відбулося зниження рівня злочинності. Зареєстровано на 2,5 тисячі менше злочинів, – навів дані за перше півріччя 2018-го Юрій Данильченко. – Перед усім ця тенденція має місце шляхом зниження кількості злочинів проти власності. Унаслідок запровадження послідовних профілактичних заходів зменшилася кількість тяжких тілесних ушкоджень, кримінальних правопорушень, учинених групою осіб, неповнолітніми або за їх участю».

Прокурор області відзначив, що уваги та спільних дій правоохоронців потребує ще низка питань, зокрема – безпека дорожнього руху та розслідування резонансних ДТП, що сталися в регіоні останнім часом.