У Кам’яноярузькому НВК капітально відремонтували їдальню й обладнали 1-і класи для Нової української школи

Навчальний заклад під час робочої поїздки до Чугуївського району відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

Керівник області перевірила результати проведених ремонтних робіт і поспілкувалася з педагогічним колективом навчально-виховного комплексу.

«Ремонти шкіл та зміцнення їх матеріально-технічної бази проводяться по всіх районах Харківської області. Умови для дітей і педагогів повинні бути однаково гідними як в обласному центрі, так і в сільських школах», – підкреслила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що цього навчального року педагоги регіону будуть отримувати максимальні заохочувальні виплати. До реалізації цього рішення залучать місцеві бюджети, які збільшилися завдяки фінансовій децентралізації, ініційованій Президентом України.

У Кам’яноярузькому НВК навчаються 136 школярів і 45 вихованців дитсадка. За останні два роки в житті комплексу відбулися істотні зміни. Так, у 2017-му тут відкрили нову дошкільну групу для 30 дітей. Для цього провели капремонт у шкільному приміщенні, яке довгий час не використовувалося.

«До цього моменту в нас була одна група – на 20 осіб. Була велика черга до садка. І ми мали гостру потребу в другій групі», – зазначив директор Кам’яноярузького НВК Сергій Сазонов.

Також минулого року навчальний заклад отримав новенький шкільний автобус.

«До школи підвозимо близько 30 дітей. Усі вони – жителі Кам’яної Яруги. Територія селища розтягнута, й відстань до школи з деяких частин села – 5, а то й 7 км. Так що підвезення ми дуже потребували. І минулого року ми за підтримки голови ХОДА Юлії Світличної змогли вирішити це питання», – прокоментував директор навчального закладу.

Новий 2018/2019-й навчальний рік Кам’яноярузький НВК починає з відкриття капітально відремонтованої їдальні. І в самій залі, й на кухні замінили все – від комунікацій до обладнання.

«Наша їдальня була в дуже поганому стані. Устаткування – кінця 1970-х – початку 1980-х років, капремонт проводився також останній раз у той час. На кінець минулого навчального року в нас з усього обладнання залишалася одна піч», – поділився Сергій Сазонов.

Спочатку керівництво школи розраховувало провести хоча б частковий ремонт приміщення та закупити найнеобхідніше, але завдяки об’єднанню фінансів з бюджетів різних рівнів, а також спонсорській допомозі місцевих аграріїв, їдальню вдалося відремонтувати повністю й оснастити всім необхідним.

Під час відвідування Кам’яноярузького НВК Юлія Світлична передала керівництву закладу сертифікат на нові меблі для їдальні.

Також для реалізації концепції Нової української школи цього року НВК вже отримав необхідні меблі, комп’ютерне та мультимедійне обладнання та дидактичні матеріали.