Вшанували полеглих й вклонилися тим, хто продовжує боронити: В Лозівській громаді відзначили День захисників і захисниць України

1 жовтня, в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці та Українського козацтва, відзначають День захисників і Захисниць України. Це символічний день, коли під покровом Божої Матері, яка здавна вважалася заступницею українських воїнів, згадують тих, хто стоїть на варті незалежності та миру.

Заходи з вшанування відбулися біля Стели пам’яті, на Центральному кладовищі та на Алеї Слави, у парку Перемоги.  Керівники Лозівської громади та Лозівського району, нинішні захисники України та правопорядку, помічник-консультант народного депутата України Юлії Світличної та депутати міської ради поклали квіти й подякували кожному, хто віддав свої життя за майбутнє України. Схилили голови перед їхньою мужністю, самопожертвою та незламністю й вшанували пам’ять воїнів хвилиною мовчання.

Цього дня в знак безмежної вдячності скорботні квіти лягли до могил загиблих захисників і захисниць на кладовищах Лозівської громади.

Вже 11-й рік триває російсько-українська війна,  вже 952-й день продовжується повномасштабне вторгнення росії. За цей час наш народ продемонстрував неймовірну стійкість, єдність і мужність. Кожен день боротьби — це свідчення незламності українського духу, готовності захищати свою свободу та цілісність.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *