Як краще готуватися до ДПА: з репетитором чи записавшись на курси?

nVYetloC8gjgFvedzeJrf00IYAtTKLX0E9_qF23PonFx2dyD0cejecGce1vbM9Yf2brao-8WXkf1t-RbZPKzojXztnnRGH1FmQF9ZlQxMsyc6-wAVzohxXksVXxYgi1HK_vutgGbd6k8K3AI2CB1sQA

Попри те, що державна підсумкова атестація у зв’язку з воєнними діями на території України була скасована, наразі розглядається варіант її повернення. Тому варто заздалегідь задуматися про підготовку до цього оцінювання. Якщо учневі потрібна допомога спеціалістів, батьки та дев’ятикласники зазвичай розглядають два варіанти: відвідування курсів чи уроки у репетитора. Якщо вибір падає на перший спосіб, надавати перевагу слід закладам з тривалим досвідом роботи та сертифікованими викладачами. Так, за посиланням https://znogrant.com.ua/pidgotovka-do-dpa/ можна записатися на онлайн чи офлайн заняття – навчальний центр уже протягом 15 років успішно готує учнів до складання ДПА. Курси підійдуть перш за все тим, кому необхідно комплексно підійти до оновлення знань з кількох предметів відразу. У надійних курсів є чимало переваг:

  • Програма розроблена спеціально для складання ДПА, й включає весь необхідний матеріал.
  • Наявні пробні заняття, щоб учень зрозумів, чи підходить йому такий спосіб навчання.
  • Перед початком занять проходяться тести, щоб з’ясувати ступінь підготовленості відвідувача.
  • Робота проходить у міні-групах, сформованих за рівнем підготовленості їх учасників, завдяки чому швидше та ефективніше засвоюються знання. При цьому застосовується й індивідуальний підхід для досягнення хороших результатів.
  • На хороших курсах є змога відпрацювання пропущених занять, додатковий розбір складних тем та питань. Відповідно, ніхто не відстане від програми.
  • Електронний журнал доступний для батьків, тому вони завжди можуть дізнатися про успіхи сина чи доньки.

Важливий плюс − вартість занять доступніша, ніж при уроках з приватними репетиторами, оскільки викладач працює з групою, а не наодинці з учнем. Зокрема, це стосується онлайн курсів.

Заняття з репетитором: для кого вони будуть доречні?

kSmRlTuS35MWHx-IoUEuTGBXI5aQydYfvpPa2AKWnPhBCwheKiKyoBH7XkKunR__p4ddHImdgEIfj9SjSZ6ukkZpDepyA34x30b4D0Z1u6Orbbtj97uzxWjw6Xl06FPMXugZUEFq5UavcCgFWlEVdNY

Репетиторство – класичний приклад індивідуальної роботи з учнем. Очевидно, що займаючись індивідуально зі школярем, вчитель цілковито контролює навчальний процес, допомагає з труднощами, учень отримує миттєвий зворотний зв’язок. Багато фахівців реалізують авторські методики навчання, що дають непогані результати. Уроки з репетитором легше організувати, ніж навчання у великих групах, адже 9 клас для школярів − період із щільним денним графіком.

Разом з тим, заняття з репетитором мають певні обмеження, які безпосередньо позначаються на рівні та дієвості підготовки:

  • Репетитор повинен уміти працювати зі школярами та володіти специфікою ДПА зі свого предмета, але, на жаль, рівень фахівця складно заздалегідь оцінити, тому у багатьох випадках навчання включає елемент ризику. При виборі доводиться орієнтуватися на відгуки та рекомендації, й ретельно перевіряти їх правдивість.
  • Не завжди приватний вчитель володіє матеріалами, актуальними для поточного навчального року.
  • На індивідуальних заняттях відсутній здоровий азарт змагання, який навіть у школі відіграє певну позитивну роль.
  • Вартість занять зазвичай значно вища за інші варіанти підготовки.

Також, навчатися з репетитором зручно лише тоді, коли оновити знання потрібно з 1-2 предметів. В іншому випадку доведеться витрачати багато часу на поїздки до викладачів, вносити істотні зміни у звичний ритм життя, коли заняття проходять вдома в учня.