Секрети догляду за сумкою з натуральної шкіри

o44TjHSk2GNLboA1gNNv2B_Eqc5nMqf8o-6gE9_Or3i6HfEd4EyG1W8v3N33LnhTqnTyiAPjOrBr0uAPTe8sikeg_yCWUv4GWL4NSfpPp0gBCVkzkFFIION5kAMRJIv0VYo9lAoOahqpctRJt23Y5BI

В гардеробі кожної представниці прекрасної статі має бути шкіряна сумочка. Такий аксесуар може прослужити досить тривалий термін. Але для цього потрібно докласти деяких зусиль. Адже якщо не доглядати за річчю, то шкіра може не лише втратити свій колір, але й навіть потріскатися. Тому всім власницям сумочок з натуральної шкіри потрібно ознайомитися з нескладними правилами, котрі допоможуть зберегти улюблену річ якомога довше.

Справляємося із забрудненнями

Найчастіше догляд за сумками з натуральної шкіри зовсім нескладний. Він не потребує великих затрат часу чи фінансів. І не важливо про який саме аксесуар йде мова. Ви можете купити жіночу сумку з ланцюжком чи зупинити свій вибір на іншій моделі серед великого асортименту нашого інтернет-магазину за посиланням https://inbag.ua/zhinochi-sumki-z-lancyuzhkom.html. Головне, що потрібно зрозуміти – це необхідність своєчасного догляду. Зокрема, видалення забруднень. Перш за все слід взяти до уваги, що сумки можуть бути різної текстури:

  • гладкими;
  • лаковими;
  • зернистими. 

Чистити їх, відповідно, треба по-різному. Так вироби з гладкої шкіри слід протирати ватним диском, змоченим в мильному розчині. Лакові моделі достатньо обробити м’якою ганчіркою. А от очистити зернисту шкіру можна з використанням губки.

Турбуємося про колір

Поверхня шкіряних сумок піддається впливу різних факторів. Всі вони вкрай негативно впливають на її зовнішній вигляд. Саме тому слід своєчасно видаляти можливі плями, котрі можуть спровокувати втрату кольору. Потрібно регулярно протирати поверхню розчином нашатирного спирту та води. Закріпити отриманий результат можна за допомогою гліцерину або касторової олії, що наносяться на сумку ватним диском. Для відновлення кольору поверхні можна скористатися лимонним соком. Але такий спосіб не підійде для моделей світлих відтінків.

Доглядаємо та зберігаємо сумку після чищення

Після того, як ви впораєтеся з чищенням вашого шкіряного аксесуара, слід подумати про догляд за сумкою. Він має бути направлений на захист від подальших забруднень. Для цього радимо скористатися спеціальними полірувальними засобами. Їх варто наносити на поверхню сумки за допомогою м’якої тканини, котра забезпечить дбайливий догляд.

Не менш важливим стає питання щодо правильності зберігання сумок. Після того, як ви проведете процедуру чищення, наповніть улюблений аксесуар папером. Таким чином ваша сумка гарантовано не втратить своєї форми. А от для захисту від пилу скористайтеся пилевиком, звичайною наволочкою чи навіть картонною коробкою.

Таким чином, якщо ви будете дотримуватися вищезазначених правил, то зможете продовжити термін експлуатації вашої шкіряної сумочки, а також зберегти її чудовий зовнішній вигляд.