Росіяни обстріляли ракетами центр Києва

Вранці 10 жовтня, Росія завдала ракетних ударів по Києву. Під удар потрапили цивільні об’єкти в центрі міста, а також критична інфраструктура, пошкоджені будівлі філармонії, кількох музеїв та університету Шевченка. Наразі відомо про 5 загиблих.

«Кілька вибухів у Шевченківському районі – в центрі столиці. Всі служби слідують на місця. Деталі згодом», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Також він порадив киянам та мешканців передмістя не їхати до міста без критичної необхідності і зазначив, що центральні вулиці Києва перекриті.

За словами очевидців, одна з ракет впала в районі пам’ятника Грушевському на вулиці Володимирській. Відомо, що на місці падіння ракет спалахнули кілька автомобілів. Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram повідомив, що ракети поцілили у дитячий майданчик та музей Ханенків, розташовані у центрі Києва. За словами міністра культури Олександра Ткаченка, від ударів постраждали філармонія, музеї Шевченка та Ханенків, університет та парк Шевченка.

Пізніше Віталій Кличко повідомив, що під час другої хвилі ударів постраждали об’єкти критичної інфраструктури міста. Попередньо відомо про 5 загиблих у Шевченківському районі столиці і більше 20 постраждалих у різних районах Києва, повідомила «Суспільному» речниця ДСНС Світлана Водолага.

У КМДА повідомили, що рух метро на всіх гілках призупинений, а станції працюють як укриття.

«Вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі центрального вокзалу у Києві, проте вокзал працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи, які водночас виконують роль укриття», – повідомили в Укрзалізниці та попередили про можливу затримку поїздів західного напрямку.

Близько 13:00 рух на всіх лініях київського метро поновився. Також вівдновив роботу пересадковий вузол «Театральна» – «Золоті ворота». Також, через обстріли критичної інфраструктури, в Києві та області запроваджують графіки електропостачання.

«Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області. Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували і споживачам забезпечене водопостачання», – повідомив Віталій Кличко.

Він закликав киян без гострої потреби не виїжджати в місто та перебувати поблизу укриттів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter