Екс-керівника соціалістичної партії з Буковини звинуватили у колабораціонізмі

Чоловік заперечував збройну агресію Росії проти України

СБУ підозрює екс-керівника Дністровської районної організації соціалістичної партії у колабораціонізмі. За даними правоохоронців, чоловік протягом кількох місяців публікував в «Однокласниках» дописи, в яких висловлював підтримку Путіну, заперечував напад Росії на Україну та публікував пісні про дружбу українців і росіян.

Про викриття мешканця Дністровського району повідомила прес-служба СБУ Чернівецької області у п’ятницю, 12 серпня. За версією слідства, екс-керівник районної організації забороненої судом «Прогресивної соціалістичної партії України» із травня 2022 року публікував в «Однокласниках» дописи, фото й відео в яких заперечував збройний напад Росії на Україну та висловлював співчуття полеглим окупантам.


Як уточнюють у прес-службі Чернівецької обласної прокуратури, чоловік також відкрито наголошував, що підтримує президента країни-агресора. Транслював пісні про так звану «дружбу» російського й українського народів під час збройної агресії проти України.

Наразі буковинцю повідомили про підозру за ч. 1 ст. 1 11-1 ККУ (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter