Новим головою Херсонської ОДА призначений Ярослав Янушевич

Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича новим головою Херсонської ОВА

Президент Володимир Зеленський призначив Ярослава Янушевича на посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації. Відповідний указ президент підписав 4 серпня, інформує прес-служба президента.

Під час зустрічі в Офісі президента Володимир Зеленський вручив Ярославу Янушевичу службове посвідчення та висловив переконання, що його досвід і професіоналізм стануть у пригоді під час виконання завдань, поставлених перед ним як очільником важливого регіону.

Глава держави також наголосив, що Херсонщина неодмінно буде звільнена від російських окупантів, а колаборанти будуть притягнуті до відповідальності.

Янушевич замінив на посаді Геннадія Лагуту, який очолював Херсонщину з кінця жовтня 2021 року.

44-річний Ярослав Янушевич уродженець Києва. Має освіту за спеціальністю «фінанси», «правознавство» та «управління суспільним розвитком».

З 1996-го працював на різних посадах у Державній податковій інспекції Києва, з 2001 року – у Державній податковій адміністрації України, у 2006–2007 був заступником голови цієї адміністрації.

З 2011 до 2013 року – заступник голови Державної міграційної служби України. У 2013-му обіймав посаду генерального директора державного підприємства «Документ». У 2013–2014 – заступник голови Державної фінансової інспекції України. З 2014 року до 2016-го – виконавчий директор підприємства «Український державний центр радіочастот».

З 2016 року – радник генерального директора державного підприємства «Український державний центр радіочастот».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter