ЗСУ знешкодили ворожу розвідгрупу та успішно відбили кілька ворожих атак

Українські військові відбили ворожі штурми на кількох напрямках

На Харківському напрямку ЗСУ знешкодили розвідувальну групу противника. Також українські військові відбили ворожі штурми на кількох напрямках, повідомили в Генштабі ЗСУ інформацію станом на 18:00 суботи, 9 липня.

«На напрямку Мале Веселе – Петрівка Сили оборони України виявили та знешкодили розвідувальну групу противника. На Харківському напрямку тривають спроби ворога наблизитися до міста. Штурмовими діями противник намагався просунутись у напрямку Кочубеївка – Дементіївка. Українські воїни відкинули окупантів на раніше зайняті позиції», – повідомили в Генштабі.

Згідно з повідомленням, українським військовим вдалося відбити спроби штурму військ РФ на таких напрямках:

  • Кочубеївка – Дементіївка (Харківський напрямок);
  • Довгеньке – Краснопілля, Пасіка – Долина (Слов’янський напрямок);

«Всі спроби штурму противника у напрямках Довгеньке – Краснопілля, Пасіка – Долина українські захисники успішно відбили. Ворог відійшов. Здійснив дистанційне мінування ділянки автомобільної дороги поблизу Великої Комишувахи», – зазначено у повідомленні.

  • Ясинувата – Авдіївка та в районі Мар’їнки
  • Золотарівка – Верхньокамʼянське на Донецькому напрямку.

«Влучним вогнем наші воїни змусили окупантів розбігтися по кущах в районі Золотарівки», – вказує Генштаб.

Також повідомляється, що на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжив обстріли позицій українських військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Зафіксовано авіаудари в районах Авдіївки та Новоандріївки.

У Генштабі зазначили, що окупанти деморалізовані тотальним спротивом українського народу. Російському командуванню все важче поповнювати підрозділи.

Зазначимо, що за інформацією Генштабу, станом на 9 липня, росіяни вже втратили понад 37 тисяч особового складу та багато різної техніки.

Відео Генштабу ЗСУ

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter