Єпископи всіх церков вперше спільно освятять паски в Івано-Франківську

В Івано-Франківську три єпископи різних конфесій вперше спільно освятять паски. Дійство відбудеться у суботу, 23 квітня, перед Великоднем. Окрім того, для переселенців організують додаткові освячення пасок у франківських школах.

Про плани спільного освячення пасок в Івано-Франківську повідомив мер міста Руслан Марцінків під час ранкового ефіру у четвер, 14 квітня, на радіо «Західний полюс». Міський голова зазначив, що це буде перше спільне освячення пасок всіма єпископами для того, щоб усі мешканці міста і переселенці з інших регіонів України могли відчути свято.

«У суботу перед Великоднем о 14:30 відбудеться освячення пасок вперше в Івано-Франківську всіма єпископами всіх церков. Тобто вийдуть на площу біля ринку і троє єпископів посвятять паски. Тому що розуміємо, що більшість переселенців є різних конфесій, ми хочемо, щоби люди прийшли і відчули той момент радості великодніх свят, хоч в країні йде війна», – сказав Руслан Марцінків.

Також міський голова додав, що у всіх школах Івано-Франківська, де зараз проживають переселенці, також проведуть освячення пасок: «Зараз ми готуємо до великодніх свят, щоби у кожній школі, де проживають внутрішньо переселені особи, було освячення пасок», – зазначив Руслан Марцінків.

Нагадаємо, у середу, 13 квітня, депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до президента Володимира Зеленського та голови ВР Руслана Стефанчука із вимогою припинити діяльність УПЦ МП в Україні. У зверненні міськрада згадала нещодавній відкритий лист від представників Івано-Франківської єпархії УПЦ МП до керівництва держави із заявами про утиски з боку влади. Депутати зазначили, що не закликають до міжконфесійної ворожнечі та просять ВР підтримати законопроект про заборону УПЦ МП на території України.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter