Родину з Чернівців затримали за підробку кави та алкоголю на 1 млн грн

Усю підроблену продукцію передали на експертизу

Поліція затримала родину з Чернівців, яку підозрюють у масштабній підробці алкоголю та кави відомих марок. 50-річний місцевий мешканець з двома синами облаштували підпільний цех у гаражі, де виготовляли фальсифіковані товари. Продавали підроблені товари через місцеві магазини та ринки. Під час обшуків у родини вилучили підроблену продукцію на понад 1 млн грн.

Як у середу, 22 березня, повідомила прес-служба поліції Чернівецької області, підпільний цех діяв у гаражі, де родина з Чернівців незаконно виготовляла алкогольні напої елітних марок. На готову продукцію порушники наклеювали підроблені акцизні марки, продавали алкоголь через магазини та місцеві ринки. До підпільного виробництва причетні 50-річний мешканець Чернівців та двоє його синів віком 22 і 28 років.

«Під час обшуків за місцями проживання чоловіків, в орендованих гаражах та автомобілях, якими розвозили підроблені товари, правоохоронці виявили та вилучили бочки із спиртовмісною сумішшю загальним об’ємом 800 літрів, майже 7000 пляшок з алкогольними напоями, 70 тетрапакетів з спиртовмісною рідиною, станки для пакування та ламінування товарів, етикетки, корки та інше», – йдеться у повідомленні поліції.

Крім виробництва фальсифікованого алкоголю, чоловіки підробляли каву відомих брендів. В одному із гаражів правоохоронці виявили 215 кг розчинної кави різних виробників, порожні упакування для кави та станок для зварювання пакетів. Вартість усієї вилученої продукції становить понад 1 млн грн.

Підроблені продукти направили на експертизу, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 (виготовлення підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) ККУ. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до діяльності підпільного цеху.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter