McDonald’s продав увесь бізнес в РФ російському підприємцю

Найвідоміша світова мережа фастфудів працювала у Росії понад 30 років

Компанія McDonald’s продала весь російський бізнес місцевому бізнесмену Алєксандру Говору. Він керує 25-ма ресторанами мережі у РФ. Про це у четвер, 19 травня, повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з угодою, Алєксандр Говор стане власником усіх 850-ти ресторанів McDonald’s у Росії та керуватиме ними під новим брендом. Із 2015 року він працює як франччайзі McDonald’s і керує 25 ресторанами в Сибіру.

Після отримання всіх необхідних договорів остаточну угоду підпишуть у найближчі тижні. Договір купівлі-продажу передбачає збереження наявних робочих місць щонайменше на два роки. Суми угоди обидві сторони не розголошують.

«Покупець також погодився профінансувати зарплату співробітників підприємств, які до закриття працюють у 45 регіонах, а також профінансувати наявні зобов’язання перед постачальниками, орендодавцями та комунальні послуги», – йдеться в повідомленні McDonald’s.

Алєксандр Говор – підприємець із Новокузнецька. Його компанія керує 25-ма ресторанами McDonald’s у різних містах РФ.

Зазначимо, що McDonald’s вийшов на російський ринок у 1990 році, коли у Москві відкрився перший ресторан мережі. У березні 2022 року, через вторгнення Росії в Україну, компанія McDonald’s тимчасово закрила 850 ресторанів на території РФ, при цьому мережа продовжила платити зарплати для 62 тисяч російських працівників.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter