Сербія домовилася про купівлю 12 французьких винищувачів Rafale

Сербія уклала контракт із французькою компанією Dassault Aviation. Він передбачає купівлю 12 винищувачів Rafale.

Про це повідомляє РТС.

Як зазначає видання, контракт підписали міністр оборони Сербії Братислав Гашич та гендиректор Dassault Aviation Ерік Трапп’є. Підписання контракту відбувалося у присутності президента Сербії Александра Вучича та президента Франції Еммануеля Макрона.

За словами Вучича, вартість контракту становить 2,7 млрд доларів. Йдеться не лише про 12 літаків, а й про “повний логістичний пакет”.

“Це буде суттєво сприяти підвищенню оперативних можливостей нашої армії, зовсім інший підхід, і ми раді стати частиною “клубу Rafale” і дякуємо президенту Франції за прийняття такого рішення, за дозвіл нам купувати нові Rafale”, – заявив Вучич.

Варто зауважити, що купівлю Rafale Сербією Вучич та Макрон погодили ще у квітні під час поїздки глави сербської держави до Парижа.

Що відомо про Rafale
Варто зауважити, що Rafale – французький багатоцільовий винищувач. Він обладнаний системою, яка попереджає пілота у випадку, якщо його помітили прилади радіолокації.

Також Rafale може створювати перешкоди у роботі ворожих радарів та зенітних ракетних комплексів ворога, які наводяться за допомогою лазерних та інфрачервоних променів.

Він здатний нести 9,5 тонн озброєння, у тому числі ракети класу “повітря-повітря” та “повітря-земля”. Максимальна швидкість літака – понад 2200 кілометрів на годину.


699

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *