Більше ніж півсотні лозівчан подали заяви на розлучення на липень

Зменшення кількості субсидіантів втричі, збільшення кількості розлучень вдвічі та погіршення якості послуг ЖКГ. 5 липня у Лозівській міській раді обговорювали ситуацію, яка складається через зміни у нарахуванні субсидій.

У порівнянні з минулим півріччям у Лозовій вдвічі збільшилась кількість розлучень.  Більше півсотні лозівчан вже подали заяви на розлучення на липень.

Через нововведення у нарахуваннях кожна 3 родина Лозової залишиться без субсидії. З 21 тисячі сімей – 8,5 будуть без пільги, зазначила начальник управління праці та соцзахисту населення Вікторія Кіпкало. Зміни стосуються і пенсіонерів. Не всі отримають пільги на зайву площу.

Ситуація із втратою субсидій торкнеться і якості надання послуг ЖКГ, розповів начальник управління ЖКГ Олександр Залізінський. За приблизними підрахунками, через скорочення кількості субсидіантів більше 7 мільйонів гривень , які з субвенцією КП «Теплоенерго» компенсувала держава, тепер мають сплачувати «живими грошами» люди. Так підприємство недоотримає більше 3,5 мільйонів гривень, зазначив керівник. Недоотримають гроші усі КП, підрахували в управлінні ЖКГ.

Як повідомила Вікторія Кіпкало, Кабінет міністрів України готує зміни щодо порядку нарахування субсидій.  Наразі за сприянням у вирішенні ситуації міська рада звернеться до міністра соцполітики Павла Розенка та народного депутата Анатолія Гіршфельда, зазначив перший заступник міського голови Олександр Жидков. А поки закликав лозівчан не зволікати, а звертатися до управління праці вже зараз.

Юлія Ковальська

Один коментар

  1. Не представляйте из себя то, чем не являетесь. Не в субсидиях дело, дело в том, что здоровые и трудоспособные люди, живя в нашем городе, не в состоянии обеспечить на должном уровне содержание семьи, детей кроме как “мутить” с налогами на рынке или еще где либо. Да и на рынке, как я поняла не так уж и гладко все выходит. Все на рынок не пойдут. Это отчаяние и тупик подталкивает людей на такие шаги. Промониторьте заработок на наших, как они себя называют “флагманах” в Лозовой, Панютино и сроки ее выплаты.