Рецепти краси з використанням рицинової олії: корисні поради для догляду за волоссям та шкірою

Рицинова олія рецепти краси

Рицинова олія – незамінний засіб для догляду за шкірою, волоссям і нігтьовою пластинкою. Чорна рицина, якщо використовувати її у правильних пропорціях, має неперевершені властивості для краси і здоров’я. Завдяки високому вмісту рицинолеїнової кислоти, рицинова олія заспокоює шкіру, поліпшує її стан, зволожує і покращує водний баланс.

Одним зі способів використання рицинової олії є її нанесення на обличчя перед сном. Для цього треба змішати рицинову олію з оливковою олією в рівних пропорціях, додати кілька крапель мигдальної олії і нанести цей засіб на шкіру обличчя масажними рухами. Потім залишки олії можна видалити змоченою водяною ватною паличкою. Цей лосьйон покращує колір і структуру шкіри, зменшує зморшки і робить обличчя більш свіжим і молодим.

Ще одним способом використання рицинової олії є додавання її до звичайного крему. Для цього потрібно додати кілька ложок рицинової олії до крему і добре перемішати. Цей крем можна використовувати на протязі тижня для догляду за сухою шкірою. Рицинова олія зм’якшує і зволожує шкіру, робить її більш гладкою і блискучою.

Крім того, рицинова олія дуже корисна для волосся. Її можна використовувати як маску перед миттям голови або як засіб для зміцнення волосся. Для приготування маски з рицинової олії потрібно змішати її з олією виноградних кісточок або маслом жожоба в пропорціях 1:1. Цю суміш потрібно нанести на волосся, увінчати голову пластиковою шапкою і залишити на 1-2 години. Потім волосся треба змити теплою водою і шампунем. Волосся після такої процедури стануть м’якими, сильними і блискучими.

Рицинова олія для обличчя

Рицинова олія для обличчя

Рицинова олія – це дуже цінний засіб для догляду за шкірою обличчя. Вона має водяній консистенції і легко вбирається у шкіру, залишаючи її м’якою і зволоженою.

Олія рицини має багато корисних властивостей для шкіри обличчя. Вона містить кілька активних речовин, таких як рицинолеїнова кислота, яка покращує стан шкіри, зміцнює її і надає ефект відмінного догляду.

Рицинова олія може використовуватися як самостійний засіб для догляду за шкірою обличчя. Для цього достатньо нанести кілька крапель олії на долоню і розтерти її м’якими рухами по шкірі обличчя. Потім залишки олії можна змити теплою водою або протерти ватним диском.

Також рицинову олію можна додавати до звичайного крему для обличчя. Для цього потрібно взяти кілька крапель олії та додати до звичайного крему. Такий крем допоможе зберегти вологу в шкірі і надасть їй блискучий вигляд.

Рицинова олія також дуже корисна для догляду за шкірою навколо очей. Вона допоможе зберегти молодість шкіри, зменшити зморшки і зробить шкіру більш еластичною. Для цього потрібно нанести декілька крапель олії на ватний диск і протерти ним область навколо очей.

Рицинова олія також дуже корисна для догляду за волоссям. Вона додає волоссю блиск і м’якість, зміцнює волосяні цибулини і покращує їх ріст. Для цього можна нанести олію на волосся перед сном і залишити на ніч. Потім вранці вимити волосся звичайним шампунем.

Рицина для волосся і вій

Рицина для волосся і вій

Рицинова олія є дуже корисним засобом для догляду за волоссям і віями. Вона володіє властивістю покращувати ріст волосся і вій, а також зміцнювати їх. Для нанесення рицинової олії на волосся, потрібно додати декілька крапель олії в звичайний шампунь або кондиціонер і добре змити. Якщо волосся сухе і ламкі, можна змішати рицинову олію з мигдальною або персиковою олією в пропорціях 1:1 і нанести на волосся на кілька годин або навіть на ніч. Потім волосся потрібно змити шампунем і звичайним способом просушити. Волосся стануть більш густими, м’якими і блискучими.

Для догляду за віями, рицинову олію потрібно нанести на вії вранці перед сном. Щоб це зробити, можна використовувати чисту рицинову олію або змішати її з іншими оліями, наприклад, з маслом чайного дерева або мигдальною олією. Для нанесення олії на вії можна використовувати звичайну чайну ложку або спеціальний крем для вій. Наносити потрібно обережними рухами, уникаючи попадання олії в очі. Рицинова олія покращує ріст вій, робить їх густішими і додає їм блиску.

Рицинова олія також може використовуватися для догляду за шкірою обличчя. Вона має зволожуючий ефект і допомагає зменшити зморшки. Для цього потрібно нанести кілька крапель рицинової олії на обличчя і м’якими рухами втерти в шкіру. Залишки олії потрібно змити теплою водою. Рицинова олія також може бути додана до звичайного крему для обличчя або лосьйону. Вона володіє заспокійливою дією і допомагає зменшити запалення шкіри.

Відмінний засіб для нігтів

Відмінний засіб для нігтів

Рицинова олія – це дуже ефективний і натуральний засіб для догляду за нігтьовою пластинкою. Она має високий вміст рицинолеїнової кислоти, яка покращує стан нігтьової пластини, робить її більш міцною і здоровою.

Для догляду за нігтями можна використовувати рицинову олію у пропорціях 1:1 з мигдальною або персиковою олією. Цей засіб потрібно нанести на нігті і шкіру навколо них, зробивши невеликий масаж круговими рухами. Після цього, залишки олії можна змити теплою водою або водяним розчином з лимонною кислотою.

Окрім цього, рицинову олію можна додавати в звичайний лосьйон для рук або ніг. Для цього необхідно додати кілька крапель олії в ложку лосьйону і добре перемішати. Даний засіб допоможе зробити нігтьову пластину більш міцною і запобігти появі сухості і лущення шкіри.

Якщо нігті мають проблеми з лущенням або почали ламатися, то рицинова олія може бути використана як маска. Для цього треба нанести олію на нігті і шкіру навколо них, залишити на 15-20 хвилин, а потім змити теплою водою. Цей процедура може проводитися 1-2 рази на тиждень.

Рицинова олія має чудовий ефект на нігтьову пластину. Вона добре зволожує і живить нігті, робить їх більш гнучкими і блискучими. При регулярному використанні олії, нігтьова пластинка стане більш міцною і здоровою, а нігті – красивими і доглянутими.