У Лозовій та поблизу неї – лише один безпечний і безкоштовний громадський пляж +vd

У Лозовій та поблизу неї є лише один безпечний та безкоштовний громадський пляж. У недозволених для купання місцях комунальники встановили спеціальні попереджуючі таблички.

 Цього року купальний сезон у Лозовій відкрився без надзвичайних ситуацій, повідомили рятувальники. Офіційно дозволених для купання місць, у місті і поруч із ним, – не багато, всі вони знаходяться на Бритайському водосховищі, зазначив головний пожежний Лозової Євген Шевченко.

Громадський пляж на Бритаї – це єдине зараз безпечне та безкоштовне місце для відпочинку лозівчан, зауважила головний державний санітарний лікар Лозівщини Тетяна Овчарюк. Вона розповіла, брали проби і у Домаському ставку. За результатами першого аналізу, вода була не придатна для купання. Зараз ситуація змінилася, говорить Тетяна Овчарюк.
Пляж на березі Домаської водойми планують відкрити вже цього року. Але роботи по його облаштуванню почнуть тільки після висновків санлікарів та харківських водолазів, які обстежили дно ставка, повідомили у відділі благоустрою Лозівської міськради.
Рятувальники нагадують, купатися треба здоровими тверезими та у місцях з перевіреним дном. Минулоріч у водоймах Лозівщини загинуло 4 людини, наголосив Євген Шевченко.

          {youtube}kzsaWpYfVcc{/youtube}