Рулька по-чеськи: рецепт приготування в духовці та мультиварці

Рулька рецепт по-чеськи в духовці і мультиварці

Багато хто знає, що рулька – це одна з найпопулярніших страв чеської кухні. Ця смачна страва стала улюбленою для багатьох господинь. Рулька рецепт по-чеськи можна приготувати як в духовці, так і в мультиварці.

Для приготування рульки в духовці нам знадобиться свиняча рулька вагою близько двадцяти п’ять сотень, сіль, чорний перець, картопля та овочі для гарніру. Спочатку м’ясо треба приготувати, для цього його потрібно намаринувати у солі та перці протягом години. Після цього рульку потрібно заливаємо пивом і запікаємо у попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом двох годин.

А якщо вам зручніше готувати в мультиварці, то рулька рецепт по-чеськи також можна приготувати за допомогою цього чудового кухонного пристрою. Для цього м’ясо так само потрібно намаринувати в солі та перці, потім додамо рульку у мультиварку, додаємо картоплю та овочі і готуємо протягом двох годин при температурі 180 градусів.

Отже, рулька рецепт по-чеськи можна приготувати як в духовці, так і в мультиварці. Ця смачна страва з сіллю і перцем, залита пивом, буде чудовим гарніром до будь-якого святкового столу. Насолоджуйтесь цим смачним і ароматним рулькою зі свіжою картоплею та овочами!

Класичний рецепт свинячої рульки по-чеськи

Рулька по-чеськи – це традиційна страва чеської кухні, яка має неповторний смак і аромат. Для приготування рульки потрібно взяти свинячу рульку, яку можна придбати в м’ясному відділі супермаркету або у місцевого м’ясника.

Спочатку рульку потрібно добре промити під холодною водою, а потім ретельно висушити її. Потім додаємо сіль і перців за смаком. Також можна додати деякі інші спеції для пікантності страви.

Далі рульку можна запекти в духовці або приготувати в мультиварці. Якщо ви обираєте запікання в духовці, потрібно підігріти духовку до температури двадцяти п’ять градусів. Після цього рульку кладемо на противень і запікаємо протягом п’ять годин.

Якщо ж ви вирішили готувати рульку в мультиварці, то спочатку треба вибрати режим “пекти” і налаштувати час – протягом п’ять годин. Потім рульку кладемо в мультиварку, додаємо пиво і додамо в неї наші спеції. Закриваємо кришку і чекаємо, поки рулька буде готова.

Прикрашаємо готову рульку зеленню і подаємо до столу. Як гарнір, можна подавати картоплю або свіжі овочі. Рулька повинна бути смачною і апетитною, а її смак може конкурувати зі смаком святкового столу.

Приготування

Приготування

Для приготування рульки по-чеськи в духовці або мультиварці нам знадобиться свиняча рулька, картопля, морква, цибулина, сіль, перець, темне пиво.

Спочатку ми миючи рульку, солимо і заливаємо пивом. Потім рульку залишаємо протягом п’яти годин у холодильнику, щоб вона запеклася з пивом і набила його смаком.

Потім рульку виймаємо і видаляємо зайвий жир з неї. Посолити її можна за смаком, але окремо тримаємо в руках невелику кількість солі, щоб її додати до кінця готовки.

Моркву і цибулину чистимо і нарізаємо кубиками. Додамо їх до рульки, разом зі смаженою картоплею.

Картоплю ми нарізаємо тонкими кружечками і смажимо на сковороді до золотистого кольору. Після цього добавляємо її до рульки.

Рульку з овочами перекладаємо у форму для запікання або мультиварку. Додаємо до неї 200 мл пива, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.

Духовку розігріваємо до 200 градусів і запікаємо рульку протягом двадцяти хвилин. Потім зменшуємо температуру до 180 градусів і приготовуємо рульку ще протягом години.

Якщо ви готуєте рульку в мультиварці, то встановлюємо режим “пекарня” на 180 градусів. Час приготування буде такий самий – дві години.

Після готовки рульку витягаємо з духовки або мультиварки і накриваємо її ковпачком, щоб вона трохи відпочила. Підавати рульку можна з картоплею та гарніром з свіжих овочів.

Смачного!

Пікантна рулька до святкового столу

Пікантна рулька до святкового столу

Рульки – це чудова страва, яка може прикрасити будь-який святковий стіл. Для її приготування нам знадобиться свиняче м’ясо, сіль, перець та інші прянощі, а також деякі овочі.

Спочатку м’ясо ми солимо і перчимо, додаючи спеції за смаком. Потім рульку заливаємо пивом і додаємо нарізану цибулину. Після цього м’ясо залишаємо протягом п’яти годин, щоб воно пропиталося смаком і стало набагато смачнішим.

Готову рульку ми можемо приготувати як у духовці, так і в мультиварці. Для приготування в духовці, рульку ставимо на протиравень і запікаємо при температурі 180 градусів протягом двох годин. Приготування в мультиварці триватиме близько трьох годин при температурі 120 градусів.

Рулька повинна бути гарніром до столу. Ми можемо подавати її з морквою і картоплею, а також з іншими овочами за бажанням. Рулька має насичений смак, завдяки пиву, а також ароматну коричневу скоринку, яку ми отримаємо під час запікання. Ця страва неперевершена і точно прикрасить святковий стіл.

Готуємо соковиту рульку в мультиварці

Готуємо соковиту рульку в мультиварці

Рулька – це смачна та поживна страва, яка чудово підходить для святкового столу. Щоб приготувати соковиту рульку в мультиварці, нам знадобиться свиняча рулька і кілька овочів, наприклад, картопля та цибулина.

Спочатку ми розігріваємо мультиварку до зазначеного температури, а потім кладемо рульку в каструлю. Додамо сіль та перець за смаком, заливаємо рульку свіжу водою та додаємо овочі. Важливо запам’ятати, що рульку потрібно готувати протягом двадцяти п’яти хвилин.

Після цього ми можемо додати ще одну солону страву – картоплю. Вона стає гарним гарніром до рульки. Картоплю можна варити окремо, або додати її в мультиварку разом з рулькою. Для цього на тарілці розкладаємо шматочки картоплі та залишаємо їх гарніром до готової рульки.

Важливо не забути про цибулину. Її можна додати в мультиварку разом з рулькою або підсмажити на конфорці. Картоплю та цибулину можна приготувати окремо, а потім подавати разом з рулькою на стіл.

Коли рулька готова, ми можемо прикрасити її шматочками свіжого чорного перцю та темного соусу. Це додасть страві особливий смак та аромат. Готову рульку можна подавати з гарніром та прикрасити зеленню. Ця страва точно підкорить ваші смакові рецептори та порадує вашу родину та гостей!

Господиням на замітку

Господиням на замітку

Для любителів смачного і ситного обіду, рулька – ідеальна страва. Свиняча рулька в духовці або мультиварці – просте і смачне рішення для сімейного обіду чи святкового столу.

Приготовання рульки по-чеськи не займає багато часу, але результат вас приємно здивує. Досить просто залишаємо мясо протягом п’ять годин у духовці при температурі 180 градусів, або в мультиварці на режимі “тущення”.

Для гарного смаку рульки додаємо сіль, чорний перець, картоплю, моркву і цибулину. Рульку заливаємо пивом і готуємо до повної готовності. При подачі страви на стіл, можна використовувати свіжі овочі як гарнір.

Свиняча рулька по-чеськи – це варіант страви зі свинячої вироби, яка доповнюється овочами і підсилюється пивом. Такий рецепт відмінно підійде для сімейного обіду чи святкового столу. Приготування рульки не займе багато часу і вона підійде до будь-якого смаку.