Рецепти смачних ватрушок з сиром і дріжджового тіста для солодкого десерту

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста рецепти смачного десерту

Ватрушки з сиром – це смачний і популярний десерт, який можна приготувати з допомогою простого рецепту. Ці маленькі кульки з дріжджового тіста зручно взяти з собою в дорогу або подавати на стіл як самостійну страву. Для приготування таких ватрушок вам знадобляться звичайні продукти, які завжди є в будь-якому магазині.

Перш за все, потрібно приготувати тісто. Для цього розчиніть дріжджі в теплому молоці і додайте трохи цукру. Оставте дріжджі на декілька хвилин, щоб вони активувалися. Потім вилийте розчин дріжджів в миску з мукою і замішайте тісто. За допомогою рушником накрийте миску з тістом і залиште його на 1-2 години для опари.

Далі розкатайте тісто на поверхні, змащеній оливковою олією. Потім за допомогою формочки або склянки виріжте невеликі круглі шматочки тіста. На кожну круглу пластинку кладемо трохи начинки зі смачного свіжого сиру. Злегка змащуємо краї тіста яєчним жовтком. Згорнути тісто у вигляді ватрушки і знову змащуємо його жовтком. Потім ватрушку кладемо на противень, покритий папером для випікання.

Далі відправляємо ватрушки у духовку на 180 градусів на 15-20 хвилин. Після випікання ватрушки можна прикрасити верх готовим варенням або посипати цукром. Готові ватрушки слід вирівняти на столі та подавати на стіл. Ця страва буде добре гармонувати з кавою або чаєм. Приємного апетиту!

Класичний рецепт

Класичний рецепт

Ватрушки з сиром – це смачний десерт, який можна приготувати самостійно в домашніх умовах за класичним рецептом. Для приготування цієї страви потрібно замісити дріжджове тісто і приготувати начинку з сиру.

Для тіста візьміть дріжджі, цукор, молоко та яйця. Розтріть дріжджі з цукром в молоці і залиште на кілька хвилин, щоб вони активувалися. Потім вбийте яйця, додайте до молока і перемішайте до однорідності.

Додайте до цієї суміші муку і замішайте тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук. Покрийте його рушником і залиште підійти протягом приблизно години. Тісто повинно збільшити свій об’єм близько вдвічі.

Поки тісто підійшло, приготуйте начинку. Для цього змішайте сир з цукром і яйцем. Додайте трохи варення або меду, якщо хочете, щоб ватрушки були солодкими.

Замісивши тісто, розділіть його на невеликі кульки. Кожну кульку розкатайте в плоский круглий шматочок. На центр тіста насипте трохи начинки і злегка змащуйте краї сирною сумішшю. Згорніть краї тіста в середину, утворюючи ватрушку.

На деко з пекарським папером розкладіть ватрушки і змащуйте їх жовтком. Поставте деку з ватрушками в передіну розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте ватрушки приблизно 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Класичні ватрушки з сиром готові! Вони вийдуть смачними і ароматними. Подавати можна як гарячими, так і охолодженими. Ця страва стане чудовим доповненням до вашого чаю або кави. Завдяки простій рецептурі і доступним продуктам, ви зможете легко приготувати свіжі ватрушки з сиром прямо вдома. Спробуйте класичний рецепт і насолоджуйтесь смаком цієї чудової випічки!

Справжні королівські ватрушки

Справжні королівські ватрушки

Ватрушки з сиром з дріжджового тіста – це справжні королівські ласощі, які можна приготувати власноруч. Така ватрушка вийде набагато смачнішою, ніж та, що продається у магазині.

Для приготування такої ватрушки потрібні такі продукти: дріжджі, молоко, яєчний жовток, цукор, масло, сіль, сир.

Спочатку треба приготувати дріжджове тісто. Для цього розчиняємо дріжджі у теплому молоці, додаємо цукор і столову ложку масла. Потім додамо столову ложку цукру, розтопленого масла, сіль і муку. Замішуємо тісто і залишаємо його на півгодини, щоб воно піднялось.

Після цього розкатуємо тісто на дошці і ріжемо його на невеликі кульки. Кульки кладемо на підсипану мукою поверхню і залишаємо на ще 10-15 хвилин, щоб вони піднялись. Потім з кульок формуємо невеликі пироги з начинкою з сиру.

Для начинки сир потрібно розтерти з цукром. Кожну кульку тіста розкатуємо, на середину кладемо начинку з сиру і змащуємо краї тіста жовтком. Зверху ватрушку прикрашаємо кульками тіста і знову залишаємо на 10-15 хвилин для підняття.

Далі ватрушки випікаємо в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Після випікання ватрушки можна полити медом або посипати цукром. Вони готові до подачі на стіл!

Справжні королівські ватрушки – це не тільки смачна страва, але і прекрасний десерт для всієї родини. Цей простий рецепт допоможе приготувати найсмачніші ватрушки з сиром, які ніхто не відмовиться спробувати. Подавайте їх зі свіжим молоком або варенням і насолоджуйтесь цією чудовою стравою!

Секрети приготування з сиром і варенням

Секрети приготування з сиром і варенням

Приготування ватрушок з сиром і варенням – це справжнє задоволення для всієї родини. Ці невеликі пироги з дріжджового тіста змащуємо яєчним жовтком і випікаємо в духовці до золотого кольору.

Одним з найважливіших секретів приготування таких ватрушок є правильне приготування тіста. Для цього потрібно розчинити дріжджі в теплому молоку, додати трохи цукру і дати їм добре розчинитися. Потім вмішуємо муку і замішуємо тісто. Воно має бути м’яким і еластичним.

На другому етапі увагу треба приділити начинці. Ми можемо використовувати який завгодно сир, наприклад, твердий або м’який сир. Додайте до нього цукор і яйце, перемішайте все добре, щоб отримати однорідну масу.

Приступайте до формування ватрушок. Розкатайте тісто на столі і виріжте кола за допомогою склянки або келиха. На кожну кульку тіста кладемо трохи начинки з сиром і варенням. Зберігайте симетрію і не накладайте занадто багато начинки, щоб ватрушка не розтеклася під час випікання.

Закрийте ватрушки, згинайте краї тіста так, щоб вони мало вигляділи як полум’ячка. Знову заложіть на деку і ще раз розкатайте кожну ватрушку з допомогою вилки, щоб начинка розподілилася рівномірно в усьому пирогу.

Випікайте ватрушки в духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, аж до золотистого кольору. Виймаємо з духовки і підаємо на стіл.

Ці ватрушки можна подавати як гарячими, так і холодними. Вони будуть однаково смачними. Підкресліть смаки, подавши їх зі свіжим молоком або чашкою ароматної кави.