У Лозовій готові включити опалення: спочатку у школах і садках +vd

тепломережі, ТРК

Включити тепло у лозівських навчальних та медичних закладах можуть вже наступного тижня, а в будинках — в середині жовтня.

Керівництво міста повідомило про це очільників місцевої освіти і медицини на виконкомі міськради 25 вересня. Щойно область прийме рішення про передчасне теплозабезпечення, у Лозовій затвердять аналогічне, зазначили посадовці.

Технічно місто вже готове до опалювального сезону, прозвітував головний комунальник Олександр Залізінський. А директор «Теплоенерго» Леонід Глоба назвав стан системи теплозабезпечення міста важким, але контрольованим.

Виконком дав дозвіл «Теплоенерго» на обмеження температури нагріву у 4 котельнях міста, аби вони через старість не вийшли з ладу. Відтак за двадцятиградусних морозів квартири лозівчан можуть трохи не догрівати. Леонід Глоба також попередив про ймовірне короткотривале відключення тепла у жовтні чи листопаді. Тоді газолічильник найбільшої котельні міста, яка знаходиться на ЛКМЗ, планують здати на реконструкцію.

А на останок тепловик застеріг: угода Лозової з НАК «Нафтогазом» діє до січня. Якщо лозівчани не почнуть гасити борги за тепло, місту буде складно отримати газ на другу половину опалювального сезону.

Анна Скрипник

 

{youtube}-0Tl3Df4IHI{/youtube}