У Лозовій ветерани проти перейменування половини вулиць +vd

У Лозовій вислухали ініціативні групи та розглянули звернення лозівчан щодо перейменування вулиць. 23 вересня відбулось вже 3 засідання комісії з перейменування.

На попередньому зібранні, у липні, члени комісії погодили перейменування 39 вулиць, ще 9 –залишились під питанням. Запропоновані назви оприлюднили на сайті міськради та у районній газеті. Лозівчанам дали 2 місяці для внесення пропозицій. Надійшло 19 звернень. Містяни пропонували свої назви вулиць, деякі просили розширити перелік. Проти перейменування половини вулиць виступили ветерани, вони зібрали підписи мешканців.
Історик В’ячеслав Труш заявив, що його підпис та підпис сусіда підробили. Член комісії також зазначив, з повагою ставиться до літніх людей, але хотів би, щоб щодо перейменування висловлювалися бойові ветерани. Заступник голови ради ветеранів Віктор Белюрко на це відреагував гаряче.
Аби учасники засідання не переходили на особистості, перший віце-мер Володимир Денисенко зауважив , процес перейменування вулиць має згуртувати лозівчан, а не роз’єднати. Заступник міськголови Юрій Петренко у свою чергу наголосив, незалежна держава Україна повинна мати свої назви, свою історію.
АТОшники попросили не обмежуватися однією вулицею на честь загиблого бійця-танкіста Олександра Лавренка.
Право назвати хоча б одну вулицю вимагала громада німців. Її представник Віктор Церт радив не плутати німців, які будували інфраструктуру Лозової ще до Першої Світової війни, з фашистами. У місті було 5 німецьких хуторів і кілька вулиць, розповів Віктор Церт.
Вислухавши думки всіх учасників комісії, Володимир Денисенко зауважив, 21 вулиця у Лозовій залізобетонно підпадає під перейменування за законом, щодо інших, ще можна радитись. Чергова версія нових назв вулиць буде на сайті міськради. Лозівчани матимуть ще одну нагоду внести пропозиції. Потім, орієнтовно за місяць, буде чергове засідання комісії. Там детально розберуть кожну вулицю. І лише після погодження комісії нові назви затвердять на сесії. Переоформляти документи лозівчанам не доведеться, пояснив Володимир Денисенко.

                {youtube}586rMoaGSIc{/youtube}