На лозівському арсеналі вибухом снаряду поранило сапера +vd

Під час очищення військової частини від боєприпасів один з них начебто несподівано вибухнув. Уламки серйозно поранили сапера.

 

На лозівському арсеналі вибухом снаряда поранило сапера. Це сталося 13 вересня, повідомив начальник Лозівського райуправління МНС Володимир Тертишний. За його словами, під час очищення військової частини від боєприпасів один з них несподівано вибухнув.

Уламки серйозно поранили досвідченого піротехніка київської групи. Спочатку чоловік потрапив до реанімації Лозівської центральної райлікарні. А вже після того, як йому надали там допомогу, відправили до харківського військового шпиталю.

Зараз стан чоловіка стабільний. Його життю нічого не загрожує, проте він залишиться інвалідом. У сапера пошкоджене око і ампутована кисть руки.

За даним фактом Лозівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ч.2 ст.267 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження з вибуховими речовинами, що спричинили тяжкі наслідки). У справі призначили судово-медичну, медико-криміналістичну та трасологічну експертизи, повідомляє офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Головний МНСник Лозової Володимир Тертишний повідомив, що це перший нещасний випадок, який стався на арсеналі після вибухів 2008 року. На сьогодні, за інформацією райуправління МНС, 80% технічної території піротехніки вже очистили від розкиданих тоді боєприпасів.

Ірина Лєушканова

{youtube}WN2VuKqwGvc{/youtube}