Підготуйте документи правильно, аби Вам не відмовили у отриманні електронного ключа

Тільки за 3 місяці роботи, Центром сертифікації ключів безкоштовно видано 430 електронних ключів

У Центрі обслуговування платників податків Лозівської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області з березня цього року почав діяти сертифікаційний центр, де можна отримати електронний цифровий підпис для здійснення через мережу Інтернет податкових, митних процедур, а також надання звітів до Пенсійного фонду та в органи держстатистики.

Тільки за 3 місяці роботи, Центром сертифікації ключів безкоштовно видано 430 електронних ключів, тобто 430 платників зможуть звітувати з власного офісу, а в подальшому отримати сервісні послуги електронного кабінету платника податків. На сьогодні 7 к кожних 10 юридичних осіб та майже кожний четвертий підприємець, які звітують щомісячно, надають звітність в електронному вигляді.

Аби Вам не відмовили  у отриманні електронного ключа необхідно дотримуватись вимог при підготовці пакету документів. Підставою для відмови в реєстрації за результатом розгляду поданих документів може бути:

  • відсутність всіх необхідних для реєстрації документів;
  • відсутність у довіреної особи документів, які засвідчують її повноваження та особу;
  • поданні заявником неналежно засвідчених копій документів;
  • невідповідності даних, що визначені в поданих документах, фактичним даним заявника.

Також адміністратор реєстрації може відмовити суб’єкту господарювання у наданні послуги ЕЦП, якщо документи мають підчистки, дописки, закреслені слова, інші незастережні виправлення або написи олівцем, а також мають пошкодження, внаслідок чого їх текст неможливо прочитати.