Різновиди воскових олівців

Воскові крейди за формою зовсім не схожі на грановані брусочки звичайних шкільних крейд. Я б навіть назвала їх олівцями, бо воскова крейда насправді дуже схожа на олівці. Ось тільки дерев’яної сорочки у них немає, і малювати можна будь-якою частиною такої воскової крейди.

Продаються воскові олівці у будь-якому канцелярському магазині. Бувають зовсім маленькі коробочки – лише 6 кольорів, середні або великі набори до 40 кольорів. Звичайно ж, такі великі набори з восковою крейдою використовують художники або діти, які навчаються у художніх гуртках та школах.

Раніше воскова крейда не продавалася. Їх робили самі художники. Вони змішували кольорові пігменти з воском та відливали брусочки потрібного розміру.

Як повідомляє https://monakoland.com.ua/cat-voskovi-olivci-pastel сьогодні основу замісу воскової пастелі становлять віск найвищої якості та кольорові пігменти. Крейди та олівці відливають у вигляді круглих брусків або з квадратним перетином.
У продажу воскова крейда теж різняться за розміром. Є тонкі та невеликі – під дитячі пальчики, а є грубіші товсті олівці.

Найчастіше у воскових крейд одна сторона відлита у формі конуса – кінчика, яким малюють. Але насправді сліди на папері залишає будь-яка частина воскового олівця. Можна малювати як кінчиком, так і поклавши олівець плашмя на лист.

Виробники воскової пастелі всі говорять про безпеку свого продукту. І це справді так. Воскові олівці абсолютно не токсичні, виготовляються вони з природних матеріалів і доступні більш ніж у 120 кольорах. Насправді за допомогою їх можна отримати набагато більше кольорів і відтінків, змішуючи їх безпосередньо на папері в процесі малювання.

У сучасних рецептах використовуються кілька видів воску (в основному парафінового походження), наповнювачі, що зменшують ламкість готових паличок та пігменту.
Попри те, що парафіновий віск сам по собі має хороший показник стирання, до складу додається ще й стеаринова кислота, яка сприяє більшій помітності сліду, що залишається.