Корисні маски для догляду за нігтями і зміцнення їх структури

Корисні маски для нігтів

Наші нігті – це не тільки частина тіла, яка виконує функцію захисту, а й елемент, який може прикрасити нас та додати особистість нашому образу. Догляд за нігтьовою пластинкою вимагає особливої уваги, оскільки вона може відображати не лише стан нашого організму, але й наше ставлення до самого себе.

У зв’язку з цим, у мережі з’являється все більше рекомендацій щодо використання різних засобів для догляду за нігтів и найпоширенішими з них стали корисні маски з природних інгредієнтів.

Одним з найефективніших засобів є маска з чорної смородини. Для її приготування треба змішати викручений сік з цього фрукту (1 ложка) з 1 столовою ложкою борошна. Нанести отриману суміш на нігті і залишити на 15-20 хвилин. Потім треба вимити руки. Курс лікування таких масок триває 2-3 тижнів, однак результат ви неодмінно помітите.

Перцева маска для нігтів також є надзвичайно корисною. Для її приготування потрібно змішати 1/2 чайної ложки перцю і 1 чайну ложку слабо насиченого натинчика. За гарячої маси необхідно ретельно змащувати нігтьові пластинки. Після процедури рекомендується руки помити сухим мильним розчином та змастити їх вітамінним маслом. Використовуйте дану маску з періодичністю 1-2 рази на тиждень.

З чого почати

З чого почати

Для початку, перед нами стоїть питання: яка маска для нігтів буде найкориснішою? Зараз на ринку представлено безліч засобів для догляду за нігтями, і часто вибрати саме ту “свою” важко. Пропонуємо спробувати почати з приготування корисних масок для нігтьової пластини.

Перша маска, яку ми запропонуємо, це маска на основі воску. Для її приготування знадобиться 1 ложка розпеченого воску та 1 ложка оливкової олії. Розплавлений віск із олією змішайте в одній ємності, а потім нанесіть отриману масу на нігтів протягом 20 хвилин.

Іншим варіантом є маска з лимона. Для цього знадобиться 2 чайні ложки лимонного соку та 1 чайна ложка чорної смородини. Змішайте інгредієнти до густої консистенції і нанесіть на нігті. Подібну маску рекомендується використовувати не більше одного разу на тиждень.

Не менш корисною є парова маска. Вона не тільки покращує стан нігтьової пластини, але і пом’якшує шкіру, роблячи її більш еластичною. Для парової маски знадобиться каструля з гарячою водою, в яку потрібно додати 1 чайну ложку сухого борошна та 3-4 краплі мінеральних масел.

Намагайтеся робити корисні маски для нігтів регулярно – тоді вони стануть набагато міцнішими та здоровішими. Пам’ятайте, що регулярний догляд за нігтями – це завжди важливо!

Приступаємо до дії

Приступаємо до дії

Перед початком процедури рекомендується провести підготовчі дії. Занурте руки в теплу мильну воду на декілька хвилин, це допоможе зм’якшити шкіру та нігтьові пластинки.

Далі можна перейти до нашої першої маски для нігтів. Вам знадобиться половина лимона, яку слід випресувати. Змочіть пальці в соку лимона та нанесіть на нігті. Залиште на 15 хвилин, потім змийте теплою водою.

На наші нігтьові пластинки можна нанести маску зі смородини. Потрібно ретельно розтерти свіжу смородину, додати трохи чорної мастикової або бджолиного воску та сірки, отриману суміш нанести на нігтьові пластинки і посидіти 10-15 хвилин.

Одного разу на тиждень можна зробити спаржеву маску для нігтів. Для цього вам знадобиться парова ваннічка для рук, до якої слід додати декілька крапель мінерального масла. Протрейте пластинки нігтів корком свіжого виноградного соку та понурте руки в парову ванну на 5-7 хвилин.

Не забувайте про підживлення нігтьової пластини. Щотижня робіть маски, використовуючи природні засоби, наприклад, суміш з оливкової олії та меду, яку слід нанести на нігті і ​​шкіру навколо них. Залиште на 15-20 хвилин, потім змийте водою.