З бюджету громади збільшують компенсацію за перевезення пільговиків. Тариф на проїзд у міському транспорті не підвищуватимуть

01

У Лозівській мерії під час зустрічі з керівниками транспортних підприємств громади відшукували шляхи виходу з ситуації, яка склалася з перевезеннями населення на міському транспорті. Через підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, здорожчання автозапчастин, перевізники звернулися до організаторів перевезень – виконавчого комітету Лозівської міської ради,  з проханням підвищити вартість проїзду до 15 гривень. Тариф — 10 гривень,  затверджений у жовтні 2021 року на сьогодні не покриває витрат перевізників. Рентабельність взагалі відсутня на підприємствах, говорять керівники. Усе, що заробляють, відразу розподіляють на зарплату та обслуговування автопарку. 

– Підвищити тарифи на перевезення – це додаткове фінансове навантаження на населення,  зауважив міський голова Сергій Зеленський. – Про це мови у такий важкий час йти не може. Й зупинити міські перевезення – неприпустимо. Тому нам спільно треба знайти компроміс, підтримувати один одного й продовжувати забезпечувати населення послугою перевезення, – наголосив Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

Як вихід з ситуації, голова громади запропонував збільшувати підприємцям компенсацію за перевезення саме пільгового контингенту.  Загалом, у 2023 році, на ці витрати закладено 3 мільйона гривень. На останній сесії міської ради цю суму вже  збільшили до 4 мільйонів. Голова громади  додав, що й надалі міська влада підтримуватиме перевізників. У  подальшому, з урахуванням можливостей бюджету, знову розгляне питання виділення додаткових коштів. 

Управлінням економіки міської ради проведено моніторинг підняття вартості по інших містах України, переважно великих.  Він дійсно збільшений до 12-15 гривень. Й ситуація там краща за рахунок великого пасажиропотоку, зауважує начальник Управління Сергій Гранкін.  
У Лозівській громаді кількість пасажирів навпаки зменшилася. Це пов’язано з тим, що частина жителів виїхала, у інших відпала потреба користуватися транспортом до тих чи інших пунктів призначення, багато людей по самому місту пересуваються пішки, дехто  переорієнтувався на інший транспорт. 
Усі ці фактори вплинули й на вечірні рейси, продовжує Сергій Гранкін.  Вони не виконуються бо збиткові. Від 5 до 7 людей перевозиться в одному напрямку, у зворотному – іноді пасажири зовсім відсутні.

 

–>

Джерело: Лозівська міська рада