Лозівська громада планує реалізувати проєкт соціально-психологічної підтримки жінок

Лозівська громада планує реалізувати проєкт соціально-психологічної підтримки жінок

Новини

20.07.2023

Попередня зустріч з Corus  International Ukraine, що запропонувала надати підтримку, відбулась 18 липня. В обговоренні взяли участь заступник міського голови Ашот Керопов, начальник Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало, директор Лозівського міського центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді Світлана Нескородько та представники партнера Тетяна Медвідь і Дмитро Шепелевич.

 

Учасники зустрічі обговорили можливість облаштування в громаді приміщення для роботи із соціально-психологічної підтримки жінок, постраждалих від домашнього та гендернозумовленого насильства. Соціальні послуги жінкам, які потребують допомоги, будуть надавати працівники центру соціальних служб. Це може бути первинне соціально-психологічне консультування, робота групи  взаємопідтримки, групові заходи на запобігання та протидію домашньому насильству, тощо. 

 

Фахівці попередньо розглянули варіанти розміщення простору для роботи з жінками, визначили можливості та обсяги ремонтних робіт, обладнання приміщення та інші потреби. У роботі групи взяв участь голова районної ради Вадим Гоч, в підпорядкуванні якого знаходиться одне з можливих приміщень.

 

Міжнародну організацію Corus International створили на початку 2020 року. Компанія опікується питаннями охорони здоров’я та наданням системної допомоги постраждалим від гуманітарних криз. Сьогодні Corus працює більш ніж у 30 країнах.

Джерело: Лозівська міська територіальна громада