Лозівський міський голова обговорив з керівником обласного Центру зайнятості перспективи розвитку проєкту суспільно-корисних робіт

Керівник Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков перебував з робочою поїздкою у Лозівській громаді. Під час зустрічі з її очільником Сергій Зеленським, відзначив високий рівень співпраці Лозівського Центру зайнятості та міської влади у напрямку організації суспільно-корисних робіт. За сім місяців 2024 року учасниками цього проєкту в Лозівській громаді стали 552 особи з числа безробітних. Роботи проводилися на семи підприємствах громади  у тому числі двох благодійних організаціях. Оплачувалися за рахунок Фонду загально обов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.  

Значна увага приділяється працевлаштуванню внутрішньо-переміщених осіб. У 2024 році статус безробітного отримали 383 переселенці. На даний час перебувають 274 безробітних з числа ВПО. 134 особи даної категорії – працевлаштовані, 34 – направлені на навчання,  60- взяли участь в оплачуваних громадських роботах.

Загалом Харківська область є лідером по Україні з організації цієї роботи, зауважив Олександр Котуков. Для Харківщини такий вид тимчасової трудової діяльності, як суспільно-корисні роботи – це гарний вихід з ситуації в нинішніх умовах.

Один з пунктів реалізації проєкту – роботи пов’язані з дотриманням  громадського порядку. Організувати їх Олександр Котуков пропонуює в населених пунктах Лозівської громади.  Місцеві мешканці можуть стати помічниками дільничних інспекторів поліції й підтримувати правопорядок в селах та допомагати правоохоронцям  в місті.

Людина, яка має статус безробітного, може бути делегована на виконання цих функцій та отримуватиме заробітну плату за рахунок державних коштів.  Передбачена законодавством плата,  за суспільно-корисні роботи, пов’язані з дотриманням  громадського порядку, складає 12 тисяч гривень, інформують фахівці Харківського обласного Центру зайнятості.  Для цього укладається договір на виконання робіт. Для навчання залучаються правоохоронці.

– Наша співпраця з Лозівським Центром зайнятості постійно покращується й має позитивні результати, – наголошує Лозівський міський голова Сергій Зеленський. – Ваша пропозиція дуже доречна.  Наразі для запобігання скоєння правопорушень серед неповнолітніх ми запровадили вечірні чергування вчителів в місцях проведення дозвілля молоддю. Роблять вони це на громадських засадах.  Тому, було б добре мати у наявності людей, які у співпраці з правоохоронними органами та місцевою владою  контролюватимуть парки, сквери, громадські місця. Це дійсно вплине на покращення криміногенної ситуації та превентивну роботу серед підлітків.

За дорученням Лозівського міського голови Сергія Зеленського фахівці міської ради разом з Центром зайнятості вивчать цей напрямок співпраці. Обговорять це з Лозівською районною військовою адміністрацією та Лозівським відділом поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *