Рецепт запіканки з печінки в духовці: курячої та яловичої

Запіканка з печінки в духовці – куряча та яловича

Запіканка з печінки в духовці – це смачна та корисна страва, яка може бути приготована з яловичої або курячої печінки. Її приготування не займає багато часу, а результат виправдовує всі очікування.

Спочатку необхідно підготувати печінку. Ми промиваємо її, а потім подрібнюємо на дрібні шматочки. Чорний мускат можна додати для підвищення смакових якостей страви. Тепер готуємо запіканку.

Для цього ми беремо кухонну ємність або маленькі формочки, і в них розкладаємо печінкову масу. Щоб досягти однорідності смаку, мелений печінковий субпродукт краще збивати з яйцями та сушеним часником. Потім додаємо трохи муки для товстоти. Якщо таке суфле переб’ється з кислою вершковою заливкою, то на виході ми отримаємо таке смачне і ніжне блюдо.

Запіканку необхідно випікати в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі близько 180 градусів. Тоді вона стане золотистою та хрусткою. Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню і подавати з соусом на основі сметани, гірчиці та яєчного жовтка.

Ароматна печінкова запіканка з овочами

Ароматна печінкова запіканка з овочами

Українська кухня славиться своїми смачними стравами з м’ясних субпродуктів. Одним з них є печінка, яка має велику кількість корисних речовин і дуже насичений смак. Запіканка з печінки – це прекрасний варіант подачі цього продукту.

Для приготування запіканки з печінки з овочами беремо свіжу курячу або яловичу печінку і ріжемо її на невеликі шматочки. Потім ми подрібнюємо овочі – цибулю, моркву, печериці, перець і додаємо до печінки. Для того, щоб запіканка мала однорідність, печінку також можна прокрутити через м’ясорубку або подрібнити блендером.

У іншій ємності збиваємо яйця зі сметаною та додаємо до складу запіканки. Також додаємо сушений мелений часник, сіль, чорний перець і мускатний горіх – це додасть запіканці особливого смаку. Всі інгредієнти добре перемішуємо.

Тепер готуємо форму для запіканки. Вона може бути круглою або прямокутною, але важливо, щоб вона була глибокою. Форму змащуємо олією або маслом.

Потім кладемо печінкову суміш у форму і випікаємо у духовці протягом 40-50 хвилин при температурі 180 градусів. Запіканка повинна стати золотистою і хрусткою зверху, а всередині м’якою і ніжною.

Ароматна печінкова запіканка з овочами – це ситна та смачна страва, яка може бути самостійним обідом або вечерею. Вона ідеально підходить для всієї родини і додає різноманіття до вашого столу.

Приготування

Приготування

Для приготування запіканки з печінки в духовці з печінки курячої або яловичої нам знадобляться формочки. Спочатку, печінку промиваємо та очищаємо від плівок та жилок. Потім, мелений сушений мускат додаємо до печінки для підсилення смаку.

Далі, печінку подрібнюємо на маленькі шматочки та складаємо в ємність. Чорний перець мелений додаємо до печінки для підсилення смаку. Також, до складу запіканки можна додати суху паприку або інші спеції за смаком.

Зараз, трохи хвилин тримаємо печінку у холодильнику, щоб вона закріпилася і стала більш щільною. Потім, печінку вибираємо з холодильника та додаємо яйця. До маси можна додати мелену кухонну сіль та сметану або вершки. Перемішуємо склад добре так, щоб усе змішалося в однорідну масу.

Тепер, запіканку кладемо у формочки та виливаємо масу до наповнення. Формочки з запіканкою ставимо у духовку та випікаємо протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору на середньому рівні нагріву.

Після випікання запіканку з печінки виймаємо з духовки та дозволяємо дещо охолонути. Спершу, запіканку можна подавати гарячою, але вона ще смачніша, коли вона трохи остигне. Таке печінкове суфле можна подавати як основну страву або як закуску.

Ніжне суфле з курячого субпродукту

Ніжне суфле з курячого субпродукту

Для приготування ніжного суфле з курячого субпродукту нам знадобляться наступні продукти:

  • куряча печінка – 300 г;
  • субпродукт яловичий – 200 г;
  • сушений чорний хліб – 50 г;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 100 мл;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сіль, перець, мускатний горіх – за смаком.

Спочатку промиваємо печінку, потім подрібнюємо її на маленькі шматочки. Яловичий субпродукт також мелений. Додаємо до печінки мелений сушений чорний хліб. Далі додаємо яйця, молоко та вершкове масло. Старанно збиваємо всі інгредієнти, щоб отримати однорідну масу.

Суфле приправляємо сіллю, перцем та мускатним горіхом за смаком. Заповнюємо формочки суфле отриманою масою та випікаємо протягом 30-40 хвилин в попередньо розігрітій духовці. Головне – не перевипікати суфле, щоб воно залишилося ніжним та соковитим.

В результаті ми отримаємо чудове ніжне суфле з курячого субпродукту, яке має неповторний смак та аромат. Це страва, яка підійде як для повсякденного обіду, так і для святкового столу.

Суфле з курячої печінки – просто тане в роті

Суфле з курячої печінки – це ніжна страва, яка просто тане в роті. Для приготування суфле з курячої печінки нам знадобиться куряча печінка, яку промиваємо і подрібнюємо на маленькі шматочки. Потім ми збиваємо печінку в блендері до однорідності і додаємо до неї трохи масла і сметани.

Також, для приготування суфле з курячої печінки, ми додаємо яйця, сіль, перець і мускатний горіх для підсилення смаку. Всі ці інгредієнти збиваємо в блендері до однорідності. Потім розподіляємо отриману масу в формочки, які ставимо на протягом 20-25 хвилин в духовку, перед тим нагрівши її до 180 градусів за Цельсієм.

Після того, як суфле з курячої печінки в духовці буде готове, його можна подавати на стіл. Ми можемо прикрасити суфле свіжою зеленню або сушеними травами, щоб надати йому привабливий вигляд. Суфле з курячої печінки – це ситна страва з багатим смаком і корисними властивостями.