Лозівська громада охоплена системами оповіщення

photo 2022 02 15 15 39 48

Територію Лозівської громади покривають 23 електросирени. Вони розташовані на об’єктах державної, приватної та комунальної власності. Систему оповіщення перевіряють не рідше, ніж раз на 3 місяці, пояснює Василь Бібіченко, т.в.о. начальника відділу цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної, режимно-секретної роботи та взаємодії з правоохоронними органами міської ради.

До загальнообласної системи оповіщення інтегровані 3 електросирени. Вони знаходяться у власності Лозівської громади. Їх вмикаються централізовано під час перевірок. Востаннє випробування проводили 19 січня 2022 року – усі 3 спрацювали. Інші сирени вмикають безпосередньо підприємства та організації, що за них відповідають.

Проблемним залишається питання сирени на колишньому Лозівському заводі металоконструкцій. Фізично її немає з 2015 року. Власники підприємства письмово пояснили керівництву міста, що не знають, де вона поділася. ЛЗМК з 2016 року знаходиться у стані ліквідації.

Про відсутність сирени на колишньому Машзаводі кілька разів повідомляли Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації із пропозицією зняти її з обліку. Територію, що мала покривати ця електросирена, оповіщує система залізничної станції.

Лозівська громада планує оновлення системи оповіщення, після того, як це зроблять на обласному рівні. Потрібно розуміти характеристики обладнання та специфіку засобів оповіщення, щоб ефективно інтегруватися в загальну систему, пояснив Василь Бібіченко.

Почувши звучання електросирен, необхідно включити телебачення UA: Харків або радіомовлення для прослуховування повідомлень, що передаються. Далі діяти відповідно до отриманої інформації.

–>

Джерело: Лозівська міська рада