Прикордонники не дали росіянам розвинути наступ на Донеччині

Росіяни намагалися прорвати українські позиції малими групами, але зазнали поразки

Українські прикордонники не дали росіянам розвинути наступ на Донеччині, ліквідувавши кілька малих груп російської піхоти, повідомила в четвер, 9 лютого, Державна прикордонна служба.

Подія відбулася напередодні на одному з напрямків у Донецькій області. Стрілецькі підрозділи російсько-окупаційних військ спробували прорвати рубіж оборони прикордонників та, у разі успіху, розвивати наступ.

Як пояснили прикордонники, ворожі сили малими тактичними групами планували вклинитись у район їхніх вогневих позицій. Проте подолати район вогневого ураження окупанти не змогли. Щоб дійти до опорного пункту, противник ввів у бій резерв, але марно.

«Кидок піхоти ворога зупинили вогнем прикордонники-мінометники. Нападники знизили наступальний темп й залягли. Постійний вогневий вплив з мінометів, стрілецької та групової зброї змусив російських зайд відступити. Спроба прориву коштувала загарбникам втрат живої сили – 5 осіб вбитими та 13 пораненими», – сказано в повідомленні.

Зауважимо, вранці 9 лютого аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) повідомили, що російські окупанти розпочали масштабний наступ у Луганській області, але українські війська не дають їм досягти значних успіхів.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter