Керівника кар’єру із Закарпаття звинуватили у незаконному видобутку андезиту на 309 млн грн

Кар’єр діяв у селі поблизу Сваляви, андезит добували у промислових масштабах

44-річного директора кар’єру із Закарпаття підозрюють у незаконному видобутку андезиту на 309 млн грн. Фірма раніше мала дозволи на розробку родовища, однак через порушення їх анулювали. Кар’єр продовжував працювати, підприємство видобувало та продавало андезит у промислових масштабах і з численними порушеннями. Наразі директору фірми загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як у четвер, 2 лютого, повідомила прес-служба СБУ Закарпаття, незаконний видобуток організувала місцева компанія, що здійснювала промислову розробку одного із родовищ андезиту в області. «Компанія безконтрольно продовжила видобуток копалин після припинення дії відповідних державних ліцензій. І так само без жодних дозволів зловмисники реалізовували сировину місцевим підприємцям», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі поліції Закарпаття уточнили, що йдеться про кар’єр у селі Сусково біля Сваляви. До незаконної роботи кар’єру причетний 44-річний директор фірми, яка добувала та продавала андезит. У Закарпатській обласній прокуратурі додали, що наразі завершено кілька екологічних експертиз, сума шкоди від незаконного видобутку каменю, за даними правоохоронців, складає 309 млн грн.

Директору кар’єру оголосили про підозру за ч. 4 ст. 240 ККУ (порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин). За скоєне йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter