У екс-добровольця з Білорусі не прийняли документи на проживання в Україні

Державна міграційна служба України не прийняла документи від білоруського ексдобровольця із полку Кастуся Каліновського Олексія Лазарєва (Аляксей Лазараў), який хотів оформити посвідку на постійне проживання. Про це Лазарєв написав у своєму Twitter.

«Чекатиму на письмову відмову (бо це зробили телефоном, тобто відмовилися приймати документи). Що далі? Не знаю. З ДМС можна довго боротися, але як при цьому жити – сказати важко», – написав Лазарєв.

Лазарєв (позивний «Вуж») також повідомив що його дружині відмовили в наданні статусу біженки.

За інформацію моніторингової групи «Беларускі Гаюн», дружина колишнього добровольця Вероніка також входила до полку Калиновського (позивний «Сон»).

«Є лише одна країна, де приймуть білорусів. Але є нюанс», – поіронізував Лазарєв.

Він додав також, що ситуація ускладнюється тим, що у серпні минув термін дії паспорта дружини. Повернутися до Білорусі за новим вона не може, оскільки в республіці добровольцям загрожує смертна кара, при цьому зробити новий документ у консульстві Білорусі в ЄС теж немає можливості – без візи та паспорта її не випустять з України.

Як каже білорус, якщо документи в Україні так і не оформлять, то він не знає, що робити далі.

«Польський консул запропонував пройти до кордону, є шанс, що поляки пропустять. Якщо ні, то житимемо між Польщею та Україною. З кішкою та собакою», – написав він у реплаях до своєї публікації.

Зауважимо, що обоє білоруських добровольців вступили в полк (тоді ще батальйон) Калиновського на самому початку війни, а у березні одружилися в Києві.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter