Двох спортсменів з Буковини посадили на 8 років за пограбування з іграшковим пістолетом

Спорстмени після крадіжки поїхали у ліс та спалили Jeep Grand Cherokee

Двом мешканцям Чернівецької області присудили по 8 років ув’язнення за пограбування ювелірного магазину. Інцидент стався ще восени 2018 року у містечку Сокиряни неподалік кордону з Молдовою. Чоловіки в масках під’їхали до місцевого магазину, погрожуючи іграшковим пістолетом, напали на продавчиню і забрали ювелірних виробів на понад 2,3 млн грн. Крім ув’язнення, обоє чоловіків повинні відшкодувати власнику ювелірної крамниці всю матеріальну шкоду.

Олександра Унгуряна та Віталія Малєнкова улітку 2021-ого вже засуджували за цей злочин, однак апеляційний суд скасував покарання і направив справу на новий розгляд в інший суд (у держреєстрі відсутні рішення апеляційного суду по цій справі, відтак мотивація суду невідома). У вироку Садгірського райсуду Чернівців вказано, що чоловіки спланували злочин влітку-восени, коли готувалися до змагань на Дністрі (яким спортом вони займаються, залишається невідомим).

Уже 9 вересня 2018 року вони приїхали на позашляховику до ювелірного магазину, напали на продавчиню і забрали із приміщення майже 500 золотих прикрас вартістю 2,3 млн грн. Під час розгляду справи один з грабіжників пояснив, що під час пограбування вони використовували дитячу іграшку, а не справжній пістолет. «У магазині була одна жінка, товариш погрожував їй дитячим пістолетом. Далі вийшли разом, сіли у авто вже самі і поїхали до лісу, де спалили машину. Потім пішли на місце відпочинку, сумку з прикрасами віддали іншому чоловіку, щоб її знайшли правоохоронці, та роз’їхались по домівках», – розповів у суді один зі спортсменів.

Кому саме віддали сумку, обвинувачені не кажуть, заявляючи, що той чоловік просто зник і вони не знають, куди поділися вкрадені прикраси. Разом з тим Олександр Унгурян та Віталій Малєнков визнали вину у пограбуванні, але зазначили, що суму шкоди вважають суттєво завищеною.

Втім, суддя Садгірського райсуду Чернівців Світлана Мілінчук вирішила, що сума цілком адекватна і вина підсудних доведена. Відтак обох спортсменів визнали винними за ст. 187 ч. 4 ККУ (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що завдав матеріальної шкоди в особливо великих розмірах). Обом фігурантам справи призначили по 8 років ув’язнення з конфіскацією усього майна, крім житла. Крім того, суд зобов’язав обвинувачених виплатити власникам ювелірного магазину 2,3 млн грн матеріальної шкоди.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter